Cuvântul care ajută

Trei dintre fraţi, Cristina şi Daniela, una dintre studentele ei care, pe lângă donaţie, a vrut să îi cunoască personal

"Servus, Cristina! Am citit astăzi un articol care m-a impresionat tare, despre nişte fraţi orfani din Constanţa. Ştiu că tu locuieşti acolo. Ţi-l trimit şi ţie, poate au nevoie de ceva ajutor legal, eu voi încerca să le pun bani."
Atât i-am scris Cristinei, fosta mea colegă de liceu, şi i-am adăugat link la articolul din Adevărul (prin mesageria fb). S-a pus în mişcare imediat, şi-a mobilizat colegii, a postat mesajul meu pe pagina ei, au strâns bani, au căutat soluţii legale. Pe scurt, povestea este aşa: şase fraţi din Constanţa, copii buni, premianţi, sportivi, au rămas orfani, de tată acum câţiva ani iar mama lor a decedat anul acesta, de Paşti. Locuiesc cu bunica, în chirie, iar fratele mamei a venit şi el acum din Anglia să îi ajute. În articolul din ziar era indicat un număr de cont, cel al mamei, banii depuşi de către donatori nu puteau fi ridicaţi până nu se făcea succesiunea. S-au găsit soluţii legale, au deblocat sumele strânse, acestea au fost transferate pe numele bunicii. Articolul din Adevărul a fost actualizat cu numerele de cont:
Cei care vor să ajute financiar cei 6 copii rămaşi orfani pot dona în contul deschis în lei şi în euro la CEC Bank SA, Agenţia Dacia Constanţa, IBAN RO15CECEB00008RON0055824 (LEI) şi RO68CECEB000B2EUR0055832 (EURO), pe numele Maria Uţă (bunica).  

Citeste mai mult: adev.ro/p7cw7w
În plus, de la colegii Cristinei, judecătorii secţiei civile a Tribunalului, de la avocaţi ai Baroului Constanţa şi chiar şi de la una dintre studentele ei (cea care apare în poză) au strâns rapid şi au dus direct copiilor 5.000 de lei ("banii de chirie pentru 6 luni, după care ne mobilizăm iarăşi"). 
E un semn că se poate, că naţiunea asta are resurse de generozitate şi de solidaritate umană confirmate în atâtea cazuri şi că, uneori, ajută şi cel mai mic gest, acela de a da mai departe o informaţie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena