Filme din ianuarie

Rar apuc în ultima vreme să văd un film împreună cu Radu și Arin. Au fost trei în habar n-am cîte luni de zile, probabil mai mult de șase. Toate alese de către ei. Interesant cum, din cele trei, două au fost cumva surprinzătoare, poate i-a atras titlul și afișul de pe HBO Go și apoi i-a captivat povestea, nu cred că își doreau neapărat ceva de genul. Ca să înțelegeți la ce mă refer, primul film ales a fost Gardienii Galaxiei 2, adică, nici o legătură cu celelalte două.
Dacă aveți timp și ocazia, vi le recomand cele două. Au și ceva în comun, personajele principale preocupate de a-și salva tatăl, grav bolnav. Primul se numește Ingredientul secret sau Iscelitel, este un film macedonean din 2017. Disperat că nu avea bani de medicamente, eroul principal ajunge să fure droguri ascunse de niște traficanți într-o garnitură de tren, cu marihuana de acolo gătește un fel de prăjitură magică ce pare să îl vindece peste noapte pe tatăl său. Asta duce la tot felul de complicații, de la urmărirea violentă a traficanților la răspîndirea veștii că este în posesia unui tratament miraculos universal, fapt care îi aduce o sumedenie de bolnavi pe cap.
La drum cu tata, este o coproducție româno-germano-ungaro-suedeză, din 2016. Acțiunea debutează în Arad, în 1968, într-o familie româno-germană, unde cei doi frați încearcă să își salveze tatăl, cu creierul afectat grav în urma bătăilor din închisorile comuniste, printr-o operație programată fără știrea acestuia, la Dresda. "Excursia" lor are loc în timpul Primăverii de la Praga, de unde o sumedenie de incidente neprevăzute. În rolul tatălui, Ovidiu Schumacher, recunosc cu frivolitate asumată că mi-l aduc aminte în principal din sceneta în care este tînăr invitat în familia logodnicei și nu știe ce să facă cu sîmburele de prună (parcă) din dulceață. Mi-a plăcut că filmul nu suferă de patetismul și clișeele în evocarea vieții din timpul comunismului ale atîtor producții de după '89. Personajele sînt bine construite și bine jucate, mi-au plăcut fiecare dintre cei trei actori principali, e drept că mai mult seniorul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena