Lecțiile de vineri

Nu de ieri, de vinerea trecută! Atunci cînd, m-am încumetat întîiași dată pentru prima oară, după doi ani de zile de burtă la gură sau copil sugar, să ies în oraș seara/noaptea cu fetele!
Lecția numărul 1: 
Atunci cînd te apucă fanteziile să îți faci cîțiva cîrlionți înainte de a ieși în oraș, cu un ondulator primit cadou de la mama respectivă acum vreo trei ani de zile și nefolosit niciodată, ține minte că trebuie ținut în priză/încălzit aproximativ cinci-zece minute înainte de a-l folosi! Cum am făcut eu: scotocit în baia copiilor după ondulator; găsit ondulator, căutat cu frenezie modul de utilizare; găsit garanție în țîșpe limbi și bonul de achiziție; chemat copil mijlociu să își ia la revedere de la maică-sa cu păr în cap; băgat ondulatorul în priză, setat pe 1 să nu facem ce știu eu ce; așteptat 1 minut; luat o șuviță din față, răzgîndit, luat o șuviță din spate, că poate nu se vede așa de tare în caz că se arde; prins șuvița cu clema ondulatorului, rulat, așteptat 1 minut, dezrulat șuvița; constatat că nu s-a întîmplat nimic; repetat procesul anterior cu ondulatorul setat pe 2; constatat că nu s-a întîmplat nimic; încercat să scot, deșurubez capătul de plastic al ondulatorului; nereușit; cedat, psihic, scos ondulatorul din priză, sunat o prietenă!; ascultat cu stupoare copilul cel mare care, după ce a auzit-o pe maică-sa văicărindu-se la telefon că nu funcționează ondulatorul, mi-a servit următoarea replică: "Dar mama, ăla trebuie lăsat în priză vreo jumătate de oră înainte să îl folosești!!! Am văzut eu pe net, într-un clip cu sfaturi practice!" Mda, eu de ce nu mă uit la dintr-astea? La fața locului prietenei am constatat că erau suficiente cinci-zece minute pentru ca ondulatorul să producă efecte! Și îmi făcu niște bucle de cea mai mare frumusețe, nu știu ce a fost în capul meu de nu le-am făcut și o poză!
Lecția numărul 2:
Atunci cînd, după ce ai băut aproape un pahar de vin la masă și decizi responsabil că, deși ai lălăit și te-ai zbînțuit la karaoke vreo două ceasuri după aceea, mai bine nu afli dacă s-a eliminat din sistem sau nu și alegi să mergi acasă cu taxiul, ține minte că poți plăti taximetristul să îți conducă el mașina pînă acasă. Cum am aflat asta: în timp ce parlamentam în taxi cu nașa lui Radu care pe cine duce și cum lăsăm mașina în oraș că e mai sigur așa, a intervenit taximetristul că ne duce el unde e mașina, o conduce și așa o am a doua zi dimineață acasă. Eu n-am priceput din prima ce voia să zică, nașa lui Radu da, a spus că plătește ea cursa, am mai detaliat subiectul să pricep și eu și bingo! Am mers cu taxiul unde era mașina mea, nenea l-a parcat în locul mașinii mele, a urcat la volanul ei, mi-a dus prietena acasă și pe mine la fel și s-a urcat în taxiul pe care îl chemase la mine acasă să îl ducă unde și-a lăsat el taxiul. Foarte tare! În caz că vreți să folosiți chestia asta, îi plătiți cursa dus-întors. Detalii în afara subiectului din conversația mea cu nenea taximetristul care îmi spunea cum folosește el frecvent metoda asta atunci cînd bea în oraș și e cu mașina, dar că e mai pisălog cu cel care i-o conduce, că are mașină mare și nu știu ce! Eu, dau din cap înțelegătoare, nu comentez nimic atunci cînd o mai turează aiurea. La mine pe stradă, îmi spune din nou ce mașină tare are el... X5! Și așteaptă ceva entuziasm din partea mea. Eu: am înțeles, ce mașină e aia? El: BMW Eu: Aha. Fără entuziasm. Aflu a doua zi de la Honey, că mașina lui nenea e destul de scumpă, nici acum nu știu cum arată.
Mai meditez dacă ieri am aflat ceva nou să vă împărtășesc și vouă, sper să nu mai treacă mai bine de o săptămînă pînă o fac!

Comentarii

  1. Honey, fara legatura cu experientele tale, dar tot ceva interesant ce mi s-a intamplat si, cum sunt fara blog, n-am mai putut sa povestesc: acum vreo 3 saptamani, cand ne-am intors de la Bucuresti cu Dacosul, am luat biletele de la agentia din autogara Militari si ne-am uitat sandwichurile pe tejghea. Tanti de-acolo a retinut ce locuri ne-a dat si, cand ne-am urcat in autocar, erau pachetelele pe scaunele noastre. Am fost foarte recunoscatori pentru asta! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Considerăm că are o legătură cu ce am scris eu, fiind tot o "lecție": că și la noi se poate să fii atent și săritor și să faci bine necondiționat.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Anotimpurile și igiena

Guest post: Ferma animalelor 2