Eu unde parchez?

Știți locurile de parcare de la hipermarketuri destinate părinților cu copii mici? Sînt marcate ori pe asfalt, ca în cazul Kaufland, ori cu tăblițe metalice pe stîlpi. Ei, se pare că nu mulți știu ce înseamnă sau, dacă știu, îi doare undeva și anume, în fund!
Eu sînt genul tolerant, de luni de zile încerc să îl temperez pe Bogdan cînd se enervează că găsim locurile alea ocupate de mașini ai căror șoferi este de multe ori evident că nu au cărucioare, scoici pentru bebeluși, etc. Îi spun că, na, poate totuși au, poate nu-și spun semnul de bebeluș la bord, poate...
Săptămîna trecută eram singură cu Maia la cumpărături, m-am bucurat că am găsit un loc de genul, singurul liber cînd am ajuns eu. Pe locul din fotografia de mai sus era o altă mașină parcată, de Alba, ocupanții în ea, cred că se pregăteau să plece, nici urmă de infant cu ei. La umbra gheretei de lemn din dreapta (nu apare în poză) era un tată cu o fetiță mică în brațe. Am fugit să iau căruciorul (n-am găsit din cele speciale pentru copii în scoică, și din astea am văzut de nu știu cîte ori folosite de cei fără copii la purtător), pînă m-am întors cei de Alba plecaseră, pe locul pentru părinți cu copii, hop că parcase un nene gen pensionarlablocmădoareîncotamtreningșipălăriedepaie (pălăria și-a lăsat-o în mașină cînd a intrat în magazin, măcar atît!).
Pînă să o scot pe Maia din mașină, nenea cu fetița de la umbră i-a atras atenția individului că a parcat pe loc destinat altei categorii de persoane, că uite, doamna, de exemplu, are copil mic, ar trebui să poată parca acolo. Nenea, ofensiv, că ce, îi spune el lui, că ce-are acum, nenea cu fetița i-a spus că e vorba doar să respecte regulile de circulație, ăla nimic! Am intervenit și eu în discuție, i-am spus că de atîtea ori sînt nevoită să parchez hăt departe în celălalt capăt al parcării, să vin cu scoica și copilul în brațe (lucru deloc ușor, spatele meu suferă, vă asigur!). Ăsta nimic, tot el ăla agresiv, că de ce n-am parcat eu acolo. Dincolo de faptul că locul respectiv era deja ocupat cînd am ajuns eu, omul ăla chiar își închipuia că pot fi unica femeie/persoană cu copil mic venită la cumpărături la ora aia? Am intrat în magazin cu o mare stare de nervi și lehamite, tot pe mine mă afectează cît pot să fie de prost-crescuți, miserupiști cei din jurul meu... Nu înțeleg care ar fi soluția, să mă cert agresiv cu tot ce prind, în speranța că interlocutorul va înțelege ceva? Sau dacă nu înțelege, se va limita la vorbe și nu va deveni violent?

Comentarii

  1. cei care parcheaza aiurea sunt in general agresivi, indiferent de varsta sau sex; eu ma mai iau de cei care parcheaza pe trecerile de pietoni, si am calculat >50% sanse sa mi-o iau. nu cred ca e vreunul care sa nu stie ca a parcat neregulamentar, asa ca din start trebuie luati ca unii care incalca legea voit (na, ca ajungem sa vorim ca nemtii)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana nu va suna la politie fiecare persoana afectata de un astfel de comportament, nu se va schimba nimic. Da stiu! Timp putin, nervi, stres suplimentar, dar pana nu vor fi invatati regulile cu forta, cu ajutorul amenzilor aplicate, nici nu le vor respecta

    RăspundețiȘtergere
  3. Normal ar fi ca paza sau administratia magazinului sa se ocupe de asta, ar arata respect fata de client si cu siguranta ar castiga si fidelitate, sugerand oamenilor mai putin inzestrati cu ratiune sa respecte semnalizarile. Iar pe domeniul public exista politia comunitara si probabil alte politii care sa faca ceva... Nu cred ca e o idee buna si ca exista o rezolvare in a se implica cineva personal intr-o conversatie cu astfel de persoane, poate riscuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Miju, da, sînt de aceeași părere cu tine. Am fost din nou în seara asta la Kaufland și, pe locurile cu pricina aveam: un microbuz, o mașină stil papuc, o mașină cu semn de bebeluș, am parcat noi și, lîngă noi o mașină de teren, mare, cu numere de București din care au coborît doi ceafă lată! Îți dai seama că ne-o luam în freză dacă le atrăgeam atenția.
    Ile, probabil ar fi o soluție, nu știu dacă la noi!
    Redsmoke, meditez la varianta de a anunța personalul de situație, poate iau ei măsuri la sesizările clienților căci altfel, ar fi greu să monitorizeze permanent cine parchează aiurea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena