Roman foileton: Gunoaiele Sibiului

Imaginile ce ilustrează nefericit această postare sînt de ieri după-amiază, strada Turnului, de pe scările ce coboară din Piața Huet spre Orașul de Jos, locul frumos unde stăteam la Festivalul de pe Scări
Nu neg faptul că avem o grămadă de neciopliți în jur, care aruncă gunoaiele fără discernămînt dar vreau să știu, cît de mare trebuie să fie mizeria pentru ca să fie sesizată de cei responsabili cu curățenia de pe străzi? 
Situația asta nu e singulară. Comentam la un moment dat pe fb, la o postare legată de tunelurile de luminițe, că bine că ”că avem beculețe mii, pe care încă nu le-am văzut decît ziua, dar avem o mizerie de-ți vine greață în zona centrală. Marii dătători de civilizație, cică! Dacă treci prin pasajul de la Continental Forum, e o mizerie cruntă, aceeași mizerie și în fața hotelului, cabinele telefonice cu telefoanele smulse arată dezolant, Bălcescu plină de mucuri de țigară, hîrtiuțe, fecale de cîine (nu neapărat comunitar), dar noi avem beculețe, să ne uităm în sus!”
Beculețe nu mai sînt, mizerie în schimb, cît cuprinde!
A, să nu uit, mămuca Sibiului (înlocuitoarea tătucului Sibiului) este foarte ocupată cu ”ștrandul municipal și zona de agrement din Pădurea Dumbrava Sibiului” sau cu ”mobilarea” parcurilor și cu amenajarea de mini-terenuri de fotbal. Ștrandul mă gîndesc că este considerat necesar să mai spele mizeria cu care te pricopsești în centrul istoric iar terenurile, cine nu știe ce nație de fotbaliști sîntem?! Că doar de-aia s-au dat și terenurile unor școli către companii private, să se facă mini-terenuri de fotbal, cu taxă... Nu înțeleg ce nu pricep?!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena