Stimați colegi bicicliști!

În dubla mea calitate de biciclist amator și șofer amator vă rog respectuos să vă hotărîți (o parte dintre voi) să respectați regulile de circulație pentru a nu avea surprize mai mult sau mai puțin plăcute nici eu nici voi!
Nu, nu este un post cu dedicație pentru Teo dar:
1. nu vreau să fiu tratată cu răutate în trafic atunci cînd sînt pe bicicletă;
2. nu vreau să am pe conștiință nici un/o biciclist/ă în calitate de șofer!
De ce spun asta? Pentru că am văzut atîția dintre voi cum nu îi respectă pe ceilalți participanți la trafic, cum merg pe trotuar, pe treceri de pietoni, doi în paralel pe stradă, etc. și am zis că se mai întîmplă dar ieri dimineață aș fi putut să am un coleg biciclist pe capota mașinii și nu mi-a plăcut deloc!
Din vedere îl și cunosc, ne întîlnim la tot felul de întruniri biciclistice. Eram în giratoriul de pe Alba Iulia, intersecția cu Bieltz, veneam de pe Bieltz și mergeam spre Calea Turnișorului, eram deja în dreptul mașinilor de pe ambele benzi ce veneau din dreapta și urcau spre aeroport, și astea deja ocupînd o bandă din giratoriu și așteptînd cu nerăbdare să trec cînd îmi răsare domnul biciclist din dreapta și nici gînd să oprească. I-am surprins tresărirea cînd m-a văzut, am frînat, mașina de pe banda de interior a giratoriului a frînat și ea, că mă văzuse că trec și nu se aștepta să mai frînez brusc, noroc că n-a intrat ăla în mine... a trecut și biciclistul, eu am rămas cu un gol în stomac! 
N-aveam viteză și am un grad mare de toleranță la gafele în trafic dar nu pot să nu mă gîndesc că puteam să nu-l văd la timp. Așa că, vă rog din nou să respectați semnele și regulile de circulație pentru că altfel degeaba cerem respectul celorlalți!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena