Ce nu mi-a plăcut în Londra...

Foarte puține lucruri, evident, subiective:
1. nu mi-am cumpărat elefănțel pentru colecție... :( Mai mult ca sigur nici nu am căutat destul, văzusem la un moment dat la magazinul de la Pavilionul Regal din Brighton dar erau cam mari pentru dimensiunile celor de acasă și m-am gîndit că voi mai căuta... țeapă!
2. faptul că intrarea în bisericile "renumite" se plătește și se plătește mult! Lucru cu care nu sînt de acord. Și mai spun ei în afișele de la intrare că nu îi taxează pe cei care vin să se roage dar că trebuie bani pentru întreținerea bisericii... bla, bla! La catedrala Sfîntul Paul, intrarea pentru adulți era 14,5 lire. Ei scriau acolo că au anual 1,5 milioane vizitatori și că întreținerea clădirii le ia 7 milioane de lire anual. Înmulțiți și voi 14,5 cu 1,5, mai scădeți ceva, că or fi și copii... dar totuși... dacă erau interesați doar de păstrarea clădirii... puteau înjumătăți taxa de acces! La Westminster Abbey era 16 lire (în fotografie este una dintre porțile de acolo). Mă gîndesc că la Sf. Petru, în Roma, cheltuielile sînt mari, cu toate astea, nu se plătește intrare! Mda... ei au Vaticanul în spate!
Cam atît... dacă mă mai pot gîndi la ceva care să nu-mi fi plăcut, vă voi spune! În rest, Londra și ce am mai văzut în Anglia mi s-au părut minunate!

Comentarii

  1. What is wrong with generating some revenue from tourists looking at national monuments?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cosma, guess there's nothing wrong with "some" revenue but in this case they were "generating" almost double of what they said was needed. And, no matter the size... we're still talking about churches... this is the thing that bothers me!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena