O urzică... două urzici... radioactive!!!
Inspirată fiind eu ieri de editorialul lui Lucian Avramescu din Jurnalul Național, am zis să văd ce-or face urzicile din grădina mea, dacă sînt bine, sănătoase și suficient de crescute... Ele erau, așa că o parte dintre ele au ajuns la fiert în oală. Am ignorat complet amenințările maică-mii cu radioactivitatea venită din Japonia și absorbită de urzici. Dacă vom începe să luminăm, eu și GG... de aici ni se trage! N-am apucat să le fac și piure ieri, pe motiv de foame cît casa... dar, le-am gătit azi! Am profitat de ziua frumoasă pentru prima masă afară, în aer liber! Cît timp am gătit, GG s-a ocupat de organizarea mesei și de achiziționarea berii :)
Urzicile le gătesc piure, la fel ca spanacul: fierte, tocate, amestecate cu sosul rezultat din unt, făină, lapte și o parte din zeama în care au fiert, sare usturoi pisat.
Profitați și mîncați cît mai sînt bune de cules!
Urzicile le gătesc piure, la fel ca spanacul: fierte, tocate, amestecate cu sosul rezultat din unt, făină, lapte și o parte din zeama în care au fiert, sare usturoi pisat.
Profitați și mîncați cît mai sînt bune de cules!
Comentarii
Trimiteți un comentariu