De pe scenă...

Nu e un secret faptul că îmi place teatrul. Mi-a plăcut întotdeauna. Am văzut, am citit, am jucat teatru (ultima parte în viaţa de zi cu zi, un fel de rău asumat). Îmi place că avem Teatru în Sibiu, că respiră, creşte, uneori se pierde, dar e viu. Nu pot să nu-mi aduc aminte perioada cînd era Vişa director, încă văd scene din Chang-Eng, din Zoo-Story, Cartoteca... a fost o perioadă foarte bună, urmată de o perioadă mai puţin bună iar acum mi se pare că lucrurile se mişcă cum trebuie. Nu am văzut toate noile spectacole din repertoriu, din cele văzute unele mi-au plăcut foarte mult, altele mult sau au fost călduţe, altele deloc!
Aseară am văzut Opinia publică, un spectacol pus în scenă de Cristian Theodor Popescu, pe un text de Aurel Baranga. Din nou, sînt super entuziasmată de scenografia lui Dragoş Buhagiar, de felul în care a ştiut să recreeze redacţia unui ziar din perioada comunistă, cu un minim de mijloace, cu linii simple şi detalii sugestive în locurile necesare. Ca o paranteză, aş lua oricînd acasă birourile şi scaunele de metal concepute pentru piesa asta! Am apreciat distribuţia, fiecare în parte şi luaţi împreună ca şi personaj colectiv: Marius Turdeanu (foarte bun şi în Viaţa binecuvîntată a lui Bess), Diana Fufezan (cameleonică în trei roluri), Nicu Mihoc, Codruţa Vasiu, Cătălin Neghină, Liviu Vlad, Dan Glasu, Mihai Coman, Vlad Robaş, Adrian Neacşu (trebuie să spun că este primul rol în care îl văd jucînd altfel, diferit de personajul liniar cu care mă obişnuisem indiferent de piesa în care era distribuit), Ciprian Scurtea, Mihai Alexandru, Ion Paraschiv, Anca Pitaru, Eduard Pătraşcu. O critică pertinentă aici, pentru mine... un spectacol pe care vi-l recomand pentru ritm, umor, actori, muzică, imagini!
Şi, pentru că simt că am o datorie mai veche, de cînd am fost la premiera cu Pisica albastră, cîteva cuvinte despre spectacol:
- nu ştiu dacă autorul textului, Cătălin Neghină, este la prima încercare dramatică, ştiam că scrie versuri, dar a reuşit să producă un text legat, poate insuficient creionate personajele şi situaţiile dar, un început bun;
- Gabriela Neagu a făcut un rol frumos, îmi place cum trece de la inocenţă la maturitate, îmi place că are voce şi forţă;
- nota 10 pentru costume; la fel, notă mare pentru decor şi pentru proiecţiile de fundal;
- nu mi-au plăcut momentele care cochetau cu musical-ul. Gabriela Neagu are voce, cîntă foarte bine dar: aş fi preferat ca piesele să fie în română, nu în engleză, franceză, italiană, să puncteze textul, întregindu-l. Chiar dacă erau melodii frumoase şi dragi mie! Da, în unele locuri se mai potriveau cumva dar per ansamblu mi-au creat impresia de virtuozităţi gratuite care îmi rupeau ritmul piesei.
Ne me quitte pas

Asculta mai multe audio diverse

Comentarii

  1. Mie mi-a zis cineva sa nu ma duc la Pisica Albastra. Dar parca am mai mare incredere in ce-ai scris tu pentru ca are si bune si rele. Totusi nu stiu daca ma duc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine, a fost mai bine decît mă așteptam. Rămîne totuși să te gîndești dacă vrei să asculți un fel de recital sau te duci la Oldies Band Live.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena