Papa de duminică

M-am mai lăudat eu cu orezul cu midii, ieri am încercat o variaţiune a reţetei de pînă acum, luată tot de pe net:
- am fiert midiile congelate în apă cu o cană cu vin şi sare;
- separat, am făcut orezul cu bob lung, după metoda mea clasică: pe plită, în vas de yena, o cană de orez, trei de apă, ulei, vegeta, lăsat să fiarbă fără să îl amestec pînă se evaporă toată apa;
- sosul pentru midii: o bucăţică de unt, o cană cu vin, o mînă de pătrunjel verde tocat (proaspăt adunat din seră), şofran şi puţină apă din cea în care au fiert midiile;
- am pus sosul peste midiile scurse şi le-am mai ţinut puţin pe foc;
- le-am amestecat cu orezul.
În paralel, Gabriela a făcut o salată super bună: salată creaţă, telemea de capră, ceapă verde, la care a adăugat un sos yummy: a fiert într-un ibric ulei de măsline, cu muştar dijon şi miere, a ieşit să te lingi pe degete, respectiv pe farfurii...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Anotimpurile și igiena

Phoenicurus ochruros... sau cum am scăpat de o obsesie

Lăsați toți chinezii bătrâni să vină la mine!