Mă aberez... deci exist!!!

Din seria de succes, citește ziarul să vezi ce nu știai despre tine... astăzi o poveste de mare profunzime: 15 lucruri care ne-au marcat existența în acest deceniu! Cu o parte dintre ele să zicem că aș fi de acord, dar rămîn chestiile uimitoare, încă încerc să fac un exercițiu introspectiv să văd pe unde anume, prin părțile esențiale, m-au afectat:

1. Fotomodelul Giselle Bundchen - așaaa... nu zic e o tanti drăguță, sexy, cum vreți voi, dar nu-mi tresaltă cognitiv nici o sinapsă afectată de dînsa...

2. Moda « verde » - de acord, atîta că la mine asta nu e o ”modă”, e ceva în care cred!

3. Bărbaţii fatali. Frumoşi, deştepţi şi cu angajamente ferme. Bărbaţii acestui deceniu au câştigat în importanţă şi cei mai buni reprezentanţi sunt Brad Pitt şi George Clooney. Primul e capul unei familii numeroase, celălalt e un burlac fără leac, însă amândoi compun paradigma masculină a deceniului care se încheie. Eleganţi şi discreţi, ştiu să trăiască bine şi să fie fideli principiilor lor. - adică de unde pînă unde atîta bărbați fatali? Și dacă ideea mea de bărbat sexy seamănă cu Daniel Day Lewis sau Jeremy Irons? Și nici de ei nu mă simt marcată...

4. Politica « low cost » - bună politică, ne bucurăm de avantajele ei!

5. «Da», tuturor. În aceşti ultimi zece ani s-a consolidat, din punct de vedere legal şi juridic, căsatoria între persoanele de acelaşi sex. Olanda şi Belgia au fost primele ţări din Europa, iar Spania a aprobat-o în 2006. - fiecare alege cum și cu cine își trăiește viața, nu văd de ce ne-am opune ceilalți!

6. Maternitatea-miracol - la fel ca la precedenta, foarte bine că știința oferă alternative celor care nu pot procrea natural, nu prea văd cu ochi buni însă, genul de mama Iliescu, nu de alta, dar mi se pare cam egoist tiparul

7. Viagra sau pastila albastră - nu cunosc, nu mă exprim, nu mă marchează (încă!!!)

8. Kate Moss - idem colega Giselle!

9. « Boom-ul » antiaging - de e Botox să îl știm și noi! never say never! nu știu cînd și dacă mă apucă și pe mine :))

10. « Yes, we can » În sfârşit, Statele Unite ale Americii are primul preşedinte negru. Barack Obama a sosit la Casa Albă la 4 noiembrie 2008. Întregul mapamond i-a salutat apariţia, toţi fiind încântaţi de carisma pe care o emană şi de dorinţa sa de a pune capăt politicii de război al celui mai “belicos” stat al planetei. Atât de mult a cântărit această poziţie a preşedintelui american, astfel încât în 2009 i s-a acordat Premiul Nobel pentru Pace. Unii încă îi mai contestă meritele. - să fie primit! Dacă este vorba despre demontarea tabu-urilor și a ideilor rasiste, foarte bine, marcați să fim!

11. Arta globală

12. Jucăriile erotice Jucăriile sexuale au inundat piaţa în ultimul deceniu. Sex-shopurile s-au transformat adesea în magazine de lux, în care articolele ce provoacă plăcere se vând în învelişuri fine, de mătase. Vibratoarele au devenit, în acest deceniu, un produs electrocasnic uzual. - Na, asta mi s-a părut de mare excepție! Gîndul la vibrator = electrocasnic uzual ne-a stîrnit fantezia mie și unei prezențe feminine cu care am dezbătut subiectul, ajungînd la imagini de genul: dragă, nu mai știu cu ce să bat piureul... nici o problemă! caută în noptieră! :))

13. "Be my baby" Ele au puţin peste 40 de ani, iar ei, în jur de 20. Se îndrăgostesc şi îşi jură credinţă, fără ca vârsta să mai fie pusă la socoteală. Madonna şi Demi Moore consolidează această tendinţă. - Chestia asta a fost decenii de-a rîndul perfect normală dacă era vorba despre bărbați ”mai maturi”. Acum o facem marcantă pentru că s-au inversat rolurile... ts, ts, ts...

14. Reţelele sociale - Facebook-ul să trăiască! Raison!

15. Exerciţiile Pilates - N-am practicat niciodată dar par ceva care merită încercat!
Ar fi interesant de aflat cam ce credeți voi despre lucrurile de mai sus și impactul asupra ultimului nostru deceniu!

Comentarii

  1. Eu ştiu?!... Citeam în "Adevărul" şi m-am uimit puţin sau mult! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. frau, da' yo unde dracu am fost deceniul asta de nu m-au marcat ghizela cu koaty? sau la bafta mea au trecut pe langa mine si nu le-am ocservat?
    teo

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasă că pe tine te-a marcat Monica... :))
    E destul de ciudăţică lista respectivă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inseamna ca eu traiesc in Zimbabue. De ce nu mi-a zis si mie nimeni?:((

    RăspundețiȘtergere
  5. :))) Lasă... Lillee, facem noi un foc de tabără acolo în Zimbabue... și așteptăm să ne viziteze bărbații fatali! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Orin, Lilee, aia-s in congo, as promised, din 2004
    s-au ferit mai demult de astfel de faze de nepierdut, marcante ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Miju, nu înţeleg de ce Congo! Şi ce e cu promisiunile din 2004. În Peru nu se poate?

    RăspundețiȘtergere
  8. "decat sa votez cu bombo, mai bine ma duc in Congo" - citat aproximativ
    sounds familiar?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena