Două zile în Paris...

Mi-e dor de Paris, așa cum l-am cunoscut anul ăsta. Azi am văzut filmul scris, regizat și în care mai joacă și rolul principal feminin Julie Delpy, 2 Days in Paris, un film delicios despre cele două zile petrecute la Paris de către cuplul format dintr-un designer american (Jack = Adam Goldberg) și o pariziancă - fotograf, trăind în Statele Unite (Marion = Julie Delpy). Scurta lor escală la Paris, în drum spre New York, se dovedește o piatră grea de încercare pentru relația lor, Jack nefiind pregătit să descopere numărul foștilor prieteni/amanți ai Juliei. Dacă e să citez ce se spune pe imdb, despre film: ”He knew Paris was for lovers. He just didn't think they were all hers.” (Știa că Parisul era locul potrivit iubiților. Nu se gîndea însă că toți au fost ai ei. = traducere aproximativă).
Văzînd micul apartament parizian al protagoniștilor, mi-am adus aminte de cel în care am stat cinci zile în vara asta (vedeți o parte din el în fotografie), undeva în Montmartre, lucru pentru care le mulțumesc încă o dată Laurei și lui David, pentru că m-au primit, dîndu-mi astfel ocazia să cunosc altfel Parisul.
Și dacă tot e vorba de Paris și de felul în care apare în filme Orașul Iubirii, vă recomand și Paris je t'aime, filmul din 2006, cu o distribuție ce include actori americani, britanici și francezi. Faza drăguță este că filmul este de fapt un mix de 18 filmulețe scurte, într-un registru ce merge de la comic, romantic la tragic, există și un scurt episod cu vampiri..., fiecare filmuleț fiind regizat de altcineva. Dintre regizori: Gerard Depardieu, Gus Van Sant, Wes Craven, Joel și Ethan Coen, Alexander Payne. Merită văzut! Eu l-am văzut la mall în București dar acum îl am și pe DVD, nu mai știu ce glossy magazin a trebuit să cumpăr pentru asta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena