Paracări electorale...


Ieri am primit în cutia poștală un pliant electoral. Nu știu de ce, în drum spre sacul în care arunc hîrtia de reciclat, l-am deschis să văd ce scrie în interiorul lui. Mare greșeală! Dacă prima dată m-a uluit (a se citi oripilat) faptul că secțiunea "Proiecte pentru Sibiu" avea alocat un sfert din spațiu, restul fiind dedicat unui calendar 2016 (pe principiul că dă bine oricînd, umple spațiul, chiar dacă sîntem în iunie) și... Programului EURO 2016, pe principiul că? Nu știu pe ce principiu! Poate dacă e cetățeanul preocupat de scoruri și de ecran nu mai are ochi să vadă gropile, mizeria, străzile de pămînt și alte alea, toate lucruri de laudă pentru orașul nostru!
După lucrurile evident suspecte în conținutul pliantului am zis să citesc și scurtul text cu marile Proiecte. Aici am fost din nou uluită (a se citi scîrbită) de cîte greșeli de ortografie conține ca să nu mai vorbim de cele semantice și de stil! Am încercuit doar cîteva greșeli de ortografie, diacriticele și semnele de punctuație sînt și nu sînt, la fel și spațiile, după cum dă Domnul! Oare catindatul știe că UPU este prescurtarea de la Unitatea Primiri Urgențe și că "secție primiri urgențe UPU Sibiu" e un pleonasm? Sau că, stilistic vorbind, prima frază zgîrie urechile? Cu teatrul ăla, "la nivelul agendei culturale care să satisfacă nevoile culturale ale Sibiului"... (poate ale sibienilor, culturali și ei, firește!)
Fără cîrtelile mele lingvistice, deduc așa: Sibiul meu are nevoie de teatru, Aquaparc, modernizarea UPU (modernizări s-au tot făcut, proiectul interesant ar fi construirea uneia noi), discuții sterile cu cine se nimerește și voluntari disponibili pentru ce anume nu e clar dar... să se dezvolte!
Dixit!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena