Kamasutra în grădină

În caz că vă întrebați dacă mi-au trecut tendințele voyeuristice, ei bine, aflați că nu! Mai ales că grădina casei îmi oferă suficienți subiecți numai buni de imortalizat în cele mai intime momente. După gîndacii croitor, surprinși aici și aici, cărăbușii incluși în postarea asta, ieri, spre disperarea lui Bogdan, trimis în casă după Pixie, am dat de alți gîndaci puși pe fapte mari. 
Habar n-am ce specie sînt, dar cum să îi las în pace... ?! Mai ales că sînt atît de fotogenici pe verdele crud al spanacului!
Uitîndu-mă acum la datele în care am surprins insectele în acțiune anii trecuți, observ că toate trei postările sînt din luna mai (2012, respectiv 2015) și concluzionez că asta ar fi luna propice în lumea loc. Aștept precizări entomologice de la cei mai pricepuți în domeniu!

Comentarii

  1. sunt foarte fotogenici, dar trebuie sa ai grija sa nu ii provoci/agresezi sau strivesti, pentru ca se lasa cu urmari. sunt puturosi; adica arma lor de aparare e mirosul.
    mie mi-au stricat vreun litru de afine culese intr-un pet(a nimerit unul cumva in petul respectiv si a declansat arma. sa vezi ce ciuda mi-a fost, ca nu se culeg usor)
    vezi referinte aici:
    http://www.zooland.ro/animale-care-folosesc-mirosul-drept-arma-4956
    si aici:
    http://www.cabral.ro/din-viata/care-i-treaba-cu-imputitii-astia

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a spus și Bogdan că miros foarte urît. N-am omorît niciunul pînă acum, sper să nu îmi parfumeze frăguțele și căpșunii...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena