Din seria: Muri-mi-ar gastropodele și limcidaele!

Nu știu alții cum sînt dar eu sînt în perioada de maxim sictir și of și vai din cauza melcilor de grădină și a limacșilor care îmi devastează tot ce apucă!
Cu melcii de grădină mai că aș putea conviețui aproape pașnic, în sensul că, atunci cînd îi văd, îi adun și îi arunc la container, dar cu limacșii e cu totul altă poveste, mi se par super scîrboși, sînt incredibil de mulți, în perioada asta toată grădina mea este sub asaltul puietului înfometat. De cînd am făcut pozele de mai jos a mai trecut ceva vreme, au mai crescut și ei, a crescut și starea mea de iritare. Este al doilea an cînd am parte de o invazie de proporții biblice. Au topit aproape toate plantele proaspăt semănate: salata verde, morcovii, țelina, pătrunjelul, dovleceii. 
Aici îi vedeți fericiți în stratul de salată. Singurele fire de salată care au mai supraviețuit pînă acum sînt cele mutate în roaba în care am pus căpșuni anul trecut. Poate voi avea zece salate, cu mare noroc!
Sînt dezamăgită că zecile de păsări din grădina mea nu au dezvoltat o pasiune pentru limacși, poate li se par și lor scîrboși, poate sînt prea mici să se încumete chiar și la puiet. Zilele trecute, pe scările de la bucătărie aștepta cuminte o broască (poate chiar Prințul Broască). Pe stropitoarea mică de metal aștepta, la fel de cuminte, un limax. I-am făcut semne broaștei, i-am arătat limaxul, era la oareșce distanță, broasca nimic, m-am gîndit să îi fac un indicator ca la berzele din Schitu Golești, am decis că mi-ar lua prea mult așa că am mutat stropitoarea cu limaxul sub nasul/ochii broaștei, poate așa îi vine pofta de mîncare! Asta, nimic! Dar nimic! A stat, s-a uitat o vreme în gol sau la limax, sau poate chiar și-a admirat imaginea în stropitoare, apoi am văzut că s-a mutat, sictirită și ea, de cealaltă parte a stropitorii! Of, nici ăstora nu le trece prin cap să îi mănînce!
Am încercat și varianta cu vasele cu bere puse prin pămînt, funcționează parțial, la cîtă ploaie e în ultima vreme, berea aia numai bere nu mai e! Am găsit și aici niște sfaturi pertinente, încă stau și cuget la varianta de a-i cere vecinului găinile împrumut să le plimb în lesă prin grădină... rațe nu sînt prin zonă! Ar fi și posibilitatea să import niște melci  Rumina decollata, dar am oareșce dubiu că nu ar veni la pachet cu ce știu eu ce alt risc pentru mediul autohton și ar mînca fericiți și ce trebuie (limacși) și ce nu (alte insecte potențial folositoare). În concluzie, mă abțin! Exclud variantele de a turna chimicale în grădină!
Ca să închei văicăreala mea într-o notă optimistă, vă arăt și vouă niște imagini care au fost inedite pentru mine: cum fac alea-alea rîmele! Nu le-am mai văzut pînă anul acesta!

Comentarii

  1. si eu am limacsi cacalau. Am ajuns sa pun capcane: cartoane umede, ei se baga ziua sub, si seara dau cu sapaliga. Voi fi judecata pt genocid la tribunalul melcilor, singura mea aparare este ca ei au inceput :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Varianta cu cartoane umede nu am încercat-o. Dar e clar, la cîţi limacşi am omorît, prin varii metode, una mai sadică decît alta, nu-mi va fi uşor în viaţa de după! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena