În seara asta văd cum

Ea, glicina, a înflorit din nou după un an de pauză. Răspîndește un miros dulceag și violet din cele cîteva flori din seră și de afară, cît să știu că e acolo și să mă bucur că a supraviețuit tăierii abuzive de acum doi ani.
El, trandafirul galben, luminează solitar între bobocii roșii-rozalii de acum. Vor fi și ei, în curînd, la fel de mari și gălbui.
Ea, țarca, zace moartă sub vișin, nu știu de ce, cu penele lucind albastru, cu ochii stinși și goi la fel de albaștri, năpădiți de furnici. Are o frumusețe stranie, nu m-am hotărît ce să fac cu ea.

Comentarii

  1. De unde aveai pasaroiul ala? Si cum l-ai domesticit?

    RăspundețiȘtergere
  2. Adi, păsăroiul respectiv este/era unul/una dintre țărcile grădinii. Nu era domesticit. Îmi pare rău de el/ea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine stie ce o fi patit... IO zic sa o ingropi, poate avea vreo boala. Prin zona noastra (adica a mea) nu prea sunt ţărci. Sa inteleg ca obisnuieste sa domicilieze prin gradini?

    RăspundețiȘtergere
  4. Prin grădina mea domiciliază o familie din respectivele țărci/coțofene, de ani de zile, mie îmi place despre ele, sînt mai spectaculoase decît ciorile. Puiază, etc. La un moment dat mi-am tratat vecinii cu refuz, ziceau că să le stric cuibul că cică le mănîncă puii... ce să-ți spun?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aha! Deci se exista apriori un conflict intre vecini si tarci... Hm... Suspectez un complot! Cotofene am si eu in copacii de langa bloc, au o voce "suava" si penetranta, si obisnuiesc si sa fie foarte matinale.

    RăspundețiȘtergere
  6. În materie de treziri matinale nimic nu bate mierla grădinii... măcar aia cîntă foarte frumos, la 5 dimineața! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Mierla nu-i ca (fara virgula) cotofana, daca ar fi sa parafrazez pe cineva. :)) Iar insomniile fac ravagii si printre pasaret, pesemne.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena