Jurnal din iglu

După cum știți mare parte dintre voi, cu cei care nu știți, nu mă mai joc, pe motive de invidie exagerată, la noi plouă... și plouă... și plouă... și cînd nu plouă dă cu gheață... și iar plouă... și, în caz că nu vă e foarte clar, PLOUĂ!!!
Mda, l-am rugat pe Dz să nu mai stropească, că mi s-a strepezit și ultimul neuron de la atîta apă și s-a gîndit că se destrepezește cu gheață! Îi fac pîrtie prin curte!
Oare v-am spus că mi-e și frig? Fooooaaarteeee frig? Că la mine în casă sînt 16 - 17 grade? Pe motiv de inspirație maximă ce m-a cuprins înainte de Paști să îl chem pe Cipi să dau jos termostatul ăla despre care v-am povestit astă iarnă că n-are nici o treabă, că e folositor doar pe post de ceas și termometru de cameră? Ei și de atunci, cînd era cald, eu n-am ajuns cu el la service și tot de atunci centrala mea poate să facă doar apă caldă dar căldură nema pe motiv că nu se mai fac nușce contacte? În concluzie sînt a mai conservată la frig care se există! Bineînțeles, împreună cu copiii din dotare, ei sînt mai puțin conservați, că la etaj e mai cald ca în demisolul meu.
Ploaia de mai devreme nu m-a oprit să îl iau pe Pixie să fotografiez ce se mai întîmplă prin curte, măcar atît să mai fac și eu! Am un strat de corcodușe verzi scuturate de vijelia de acum două zile. Acum se murează! Sînt curioasă dacă va mai rămîne ceva prin pomi pentru țuica mamei respective! A, să nu uit să mă plîng: din motive de frig, s-au dus naibii și cei 10 l de socată pe care încercam să o fac afară în borcane. N-a fermentat deloc, e numai bună de aruncat, împreună cu zahărul aferent! Mai încerc o tură, doar într-un borcan, să vedem!


Fascinante picăturile astea... încă încerc să surprind cercurile perfecte...

 Natură vie cu bujori și gheață!
Natură aproape moartă cu corcodușe, gheață și sîmburi de anul trecut...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena