Momente din filme în care personajele citesc - Leapșa cinefilă

Iar n-am mai scris multă vreme și am o leapșa restantă, tot de la Raftul cu filme, și cînd te gîndești că eu am cerut să fiu lepșuită și mi-a luat atît de mult timp să răspund...
Lucrurile sînt destul de simple, după cum spune și titlul: momente din filme în care personajele citesc. Am început cu
1. Think like a man - pentru simplul motiv că este ultimul film pe care l-am văzut și pentru că, deși nu este propriu-zis literatură, ci o carte magică de înțeles și manipulat bărbații... personajele citesc la greu (în fotografie, Gabrielle Union).
2. Pride and Prejudice, una dintre numeroasele variante, mai exact cea din 2005, cu Keira Knightley în rolul lui Elizabeth Bennet, nu este varianta mea preferată a acestui film dar din el am găsit o poză cu eroina citind.
3. Mermaids, filmul nu are legătură cu cititul intensiv, dar mi-a plăcut mult, Cher, Winona Ryder, Christina Ricci... ca să nu mai vorbim despre The Shoop Shoop Song...
4. Amelie, sau Le fabuleux destin d'Amelie Poulain, cu Audrey Tautou, nici aici cartea nu joacă un rol important, hmmm... acum mă gîndesc că ar trebui să îl revăd, țin eu minte că prima dată cînd l-am văzut aveam un puternic factor disturbator în preajmă. (Andrei, dacă citești, am fost delicată!)
5. Romance on the Orient Express, de ăsta nu sînt foarte sigură, știu că era un film văzut mai demult, cu personajele în tren și vine El și Ea citea și o întreabă dacă citește ceva mai ușor, de vacanță și ea îi zice că da... Muntele vrăjit! Și eu sînt complexată pînă în ziua de astăzi că n-am reușit să citesc cartea lui Thomas Mann, adică am început să citesc și am abandonat după primele pagini...
Pentru că Raftul cu filme i-a lepșuit deja direct pe Miju și pe Honey, dau leapșa mai departe Ioanei, Monikăi Alexandrei și lui Carmen, în caz că o lasă mămăruța.

Comentarii

  1. ha ha , te-am prins. :)) Amelie în poza pusă de tine se uită pe un album foto, dacă nu mă înşeală memoria. Nu citeşte. Sper să nu mă înşel că l-am văzut acum ceva ani.

    Vezi că azi sau mâine îţi mai "livrez" o leapşă :)) . Aşa că ţine-te :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi... eu știu ce zici, dar era faină poza! Am ezitat să o pun sau nu... după cum spuneam, atunci cînd am văzut filmul am avut parte de bruiaj constant! :)
    Ai văzut și răspunsul lui Miju? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Am intrat la el vreo două zile şi nu am văzut nimic. de fapt are două bloguri şi nu ştiu pe care a postat, dar o să intru pe amandouă acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. În caz că nu ai găsit deja: http://about2run.blogspot.com/2013/03/lepse.html

    RăspundețiȘtergere
  5. am citit de atunci dar am uitat să îţi mai confirm. vezi că ţi-am mai dat o leapşă. :P

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena