Prăji cu mere și spumă de struguri

Pentru că îmi place să experimentez în bucătărie, am încercat o nouă găselniță!
Ieri am adunat o parte din strugurii din spate. Deja mîncaseră mult din ei albinele și viespile, ba chiar și urechelnițele, judecînd după cîte am găsit printre boabele de pe ciorchini. Nu am zdrobitor și teasc pentru struguri, ce am adunat i-am dat prin storcătorul de fructe, am trecut de cîteva ori și cojile prin el, erau încă foarte pline de zeamă. S-ar putea să fi scăpat și vreo urechelniță pe acolo, nu garantez că nu! Rezultatul a fost niște suc super dulce de struguri, cu un strat de cîțiva centimetri de spumă groasă deasupra. Am mai trecut o parte prin sită dar tot nu mai aveam ce să-i fac.
Cum am declarat de vreo două săptămîni deschis sezonul de prăji cu mere și fără mere (pentru Arin) am zis că n-ar strica să fac una și să pun deasupra părții cu mere și spumă de struguri. Ce a ieșit vedeți în fotografii, experimentul a reușit, e foarte bună, îmi place că spuma de struguri face mai cremoasă partea cu mere. Miami!
Rețeta e rapidă: bateți spumă albușurile de la două ouă, adăugați un pahar de zahăr, un plic de zahăr vanilat, gălbenușurile, 2 pahare de făină, un pahar în care ați pus un sfert ulei și restul lapte, scorțișoară, puțină esență de rom (astea sînt facultative), un plic de praf de copt stins cu zeamă de lămîie. Puneți aluatul rezultat în forma dată cu unt și făină, deasupra merele și spuma de struguri (dacă aveți) și puneți tava în cuptorul preîncins. La mine de exemplu arde cuptorul prea tare așa că îl dau înainte să o pun la maxim, pun tava (prafului de copt îi trebuie primele 5 minute temperatura mai mare ca să acționeze, asta în cazul cuptoarelor care circulă bine), la mine, după ce pun tava, dau focul la minim și o las pînă se rumenește frumos. După, îi mai pun niște zahăr pudră deasupra (folosesc din cel vanilinat, de la dr. oetker) și gata! 

Comentarii

  1. Mamaaa, m-ai omorat! Arata delicios, iar eu am pus 3 kile pe mine si salivez ca un sugar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Departe de mine gîndul să fac rău... mă gîndeam că îi va fi cuiva de folos găselnița mea culinară! :) Între timp am mai făcut o dată și gata, mă opresc pînă mai am spumă de struguri!
    Hmmm, chestia cu cele 3 kile îmi sună cunoscută și mie... ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena