Dacă n-aș fi biciclistă...

... probabil aș fi reacționat cu mai puțină toleranță la doi aparținători ai sexului opus, unul mai tînăr (pînă în 20), celălalt mai în vîrstă (pe la 60), amîndoi pe două roți. Primul a trecut în viteză pe lîngă mine, eu pieton, pe lîngă magazinul Dumbrava. Cred că încerca un fel de parkour biciclistic. Nu sînt de acord cu folosirea trotuarului pentru slalomuri de genul. În cazuri de forță majoră mi s-a mai întîmplat să ajung cu bicicleta pe trotuar (poate vă amintiți cum arăta partea dreaptă a Alba Iulia, din giratoriu înspre centru, înainte de piste) dar am încercat să am un impact minim asupra confortului pietonilor.
Cînd m-am întîlnit cu nenea numărul doi, eram la volan, pregătită să fac stînga pe Calea Cisnădiei de pe o stradă paralelă cu Dima. Cînd am oprit mașina, nenea era la cinci metri de intrarea în intersecție, urma și banda opusă de mers, adică loc berechet, plus că n-am ieșit cu botul mașinii în Calea Cisnădiei cum fac mulți șoferi pe pistele de biciclete, tocmai pentru a nu-l deranja din mers. Ce naiba i s-o fi părut lui, viteză nu aveam că deabia ieșisem de pe Putnei, pînă în intersecție or fi fost vreo 30, hai 50 de metri, exclus să o calc, s-a trezit să strige la mine de pe bicicletă "dă-ți șuvița aia de păr din ochi ca să vezi mai bine!". Cu toate că ar fi trebuit să fiu zen de la acupunctură, așa îmi venea să mă dau jos să îi spun vreo două neisprăvitului! (cei care mă cunosc știu că n-aș folosi termenul ăsta dacă nu m-ar apuca nervii din nou, scriind asta) 1. Cum își permite să mă tutuiască?! 2. Cum își permite să facă acuzații nefondate?! Mie! Care știu cum este pe două roți, îmi car și copiii așa și încerc să fiu cît mai atentă cu bicicliștii din trafic... Dacă n-are nervi pentru a vedea că există mașini în mișcare în apropiere, să stea acasă!

Comentarii

  1. Nerusinatul, tocmai pe tine te-a gasit, ultimul ^mohican^ cu morala intacta din neamul romanesc! hmm...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi s-a părut nedrept! :( Îmi pare rău și pentru că unii care reacționează așa le dau apă la moară șoferilor care se poartă nașpa sau nu sînt atenți la bicicliști.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena