City Bike Not

Cred că n-ar fi complet nelalocul ei o bicicletă de oraş în ograda mea. Nu de alta, dar nu ţin să mă îmbrac neapărat sport atunci cînd vreau să folosesc bicicleta pentru drumurile mele. Şi nici nu ţin să distrez neapărat participanţii la trafic. Cu toate că în prezent mi se cam întîmplă.
Aşa a fost vineri, cînd m-am încumetat pe bicicletă pînă la Carrefour şi Mobexpert, plus prin centru, îmbrăcată în ţinuta de mai sus. Nu e prima oară cînd merg în fustă pe bicicletă, pentru asta îmi iau şi colanţi, în caz de vînt, accidente de alt gen, cînd aş putea repeta momentul Marilyn. Se pare că precauţiile mele sînt insuficiente!
Ce minuni am mai făcut? Păi pe drum m-am oprit la o bancă din Turnişor, pentru a reveni pe pistă trebuia să traversez Alba Iulia. Am stat la semaforul pietonal, lîngă bicicletă dar, traversînd, mi-a filat un beculeţ să mă urc de acolo pe ea! Zis şi mai puţin făcut! În mijlocul trecerii, pun eu piciorul stîng pe pedală, ridic dreptul să îl dau prin spatele jiţului şi... surpriză! mi se prinde fusta de jiţ, rămîn cu piciorul suspendat în aer, moment penibil! Mai încerc o dată... acelaşi rezultat! Renunţ la baletul abstract din drum şi merg pe pistă unde mă sui pe bicicletă de pe loc, trecînd piciorul prin faţa jiţului. Încerc să plec... îmi zboară pantoful din piciorul drept, undeva la vreo doi metri în spate. Minunat moment! Cu bicicleta între picioare şi cu mini-şosetuţa direct pe asfalt, îmi recuperez balerinul, demarez în sfîrşit cu succes! (Ilustraţia foto este o reconstituire a momentului făcută în Piaţa Mică mai tîrziu, Virgil şi Honey nu înţelegeau de ce vreau neapărat să rîd de mine, mie mi se părea totuşi util).
Ca să închei episodul biciclistic, pe Bălcescu mi-a sărit şi lanţul, mergeam pe lîngă bicicletă, am vrut să mă urc pe ea în Piaţa Mare, cînd am vrut să potrivesc pedala să plec mai uşor de pe loc, am reuşit să dau jos lanţul. Noroc cu Florin, nenea gardianul de la casieria ACS, mi l-a pus el la loc. Am bătut frumos din gene, am mulţumit şi am răsuflat uşurată că nu sînt mîinile mele alea înnegrite de uleiul de pe lanţ.
Oare doar mie mi se întîmplă lucrurile astea?

Comentarii

  1. :))) oare e nevoie si de o atentionare speciala, in loc de baby on board, femeie pe bicicleta? :))Lasa, honey, ca fustita are farmecul ei oricand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm... să se inventeze un semn de pus în loc de licuriciul din spate! Deşi s-ar putea să ajungă fluturatul fustiţei... :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena