Remains of the days...

Din restanțele de săptămîna trecută:
Joi: m-a marcat înmormîntarea din vecini. Pentru că împărțim la serviciu aceeași curte cu Centrul Creștin de pe Alba Iulia, am fost rugați să lăsăm să parcheze în curte o parte dintre mașinile celor veniți la slujba pentru băiețelul călcat de tir săptămîna trecută. Nu eram la curent cu ce se întîmplase exact dar am citit atunci și m-am cutremurat... la noi în curte cred că erau rude apropiate, la un moment dat, pe o păturică întinsă pe iarbă, o mamă își hrănea cei patru băieți, păreau copii mai mici ale pozelor pe care le văzusem pe net cu cel care murise. Cu această ocazie mi-am luat din nou copiii la prelucrat cum nu contează zebra sau ce culoare are semaforul, trebuie să se asigure întotdeauna! Chiar dacă sînt cu mine! Viața lor e mai importantă decît ideea că au avut prioritate! Le-am tot spus asta, mă rog să țină minte!
Tot joi am prins ultima zi în care s-a putut merge la ștrand, înainte să vină toamna. Copiii au fost încîntați, eu la fel, mai puțin de faptul că m-am ales cu o vînătaie și o durere nouă: am stat să îl prind în apă pe Arin cînd se dădea pe tobogan în bazinul mare, l-am prins dar m-a lovit atît de tare în umărul și clavicula stîngă de am crezut că acolo rămîn. Pe claviculă încă se vede urma. Nici o șansă ca bubuitura să îmi dezmorțească mîna dreaptă... poate data viitoare! :) După ștrand, vizită în Piața Mică, să returnez un lanț de legat bicicleta și să îi treacă și lui Honey poftele culinare (a se citi mititei).
Dacă tot am ajuns în Piața Mică, am putut vedea pregătirile pentru prima seară Feeric Fashion Show 2011. Nu îmi pot da cu părerea despre haine pentru că nu am văzut nimic din prezentări, pe motiv de mamă responsabilă care trebuie să culce progeniturile. Am surprins cîteva imagini din piață și din culisele scenei (de fapt, tot o parte a pieței, îngrădită). Evenimentul pare din ce în ce mai închegat, cel puțin ca logistică. Tantiile de pe pasarela suspendată păreau destul de "neînchegate", cel puțin la repetiții, pe una dintre ele am inclus-o în colaj, mister al echilibrului... N-am văzut-o și mai tîrziu, poate s-a mai îndreptat între timp.
Vineri: despre Masa Critică v-am povestit deja. Mai scriam eu din cînd în cînd că mi-era dor să zburd prin ploaie. Am avut ocazia asta vineri noaptea. Am prins finalul de la FFS 2011, prezentarea Catincăi Roman, mi-a plăcut mini-colecția, de inspirație japoneză, materiale fluide, culori tari, îmi pare rău că nu am și fotografii. Cam puțin inspirată alegerea recitalului chitară+voce din încheiere. După poveștile de rigoare pe terasa Old Friends am fugit înăuntru că începuse ploaia. Și de acolo, iar am fugit, prin ploaie, pînă în Oldies. Cred că am fi speriat lumea, cocoțați prin arcade, fugind, rîzînd, eu cîntînd prin ploaie și făcînd piruete. De încercat... neapărat!!!

Comentarii

  1. Chiar radeam cu fetele joi cand le-am vazut pe modele cum repeta..."nici la mers pe podium nu se pricep". Rautacioase si invidioase :)), glumesc bine ca n-au fost incidente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am remarcat ceva de genul: uite, parcă merg mai bine... aaa, acum sînt în cizme?! Probabil nu îşi dădeau silinţa la repetiţii, în prezentarea Catincăi Roman mergeau ok... sau erau altele :))

    RăspundețiȘtergere
  3. eram in Iasi, intr-un mare hotel, cand au aparut fetele care urmau sa prezinte ceva de botezatu. vazandu-le cum mergeau, faceam pariuri daca nimeresc usa liftului...
    way too skinny

    copiiilor mei incerc de multa vreme sa le bag in cap aceeasi idee, cu asigurat inainte de trecut strada indiferent de situatie, plus cea ca nu e voie sa fugi pe trecere, nu ajuti pe nimeni, nici macar pe soferul care a oprit, daca fugi pe trecere. mergi calm, cu demnitate, mai ales daca esti fluierat :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena