Biutiful

Așa cum intuisem, filmul de aseară m-a făcut să plîng și mi-a lăsat o stare melancolică mult după ce s-a terminat. Nu că nu mi-ar plăcea asta, țin minte și acum o seară, într-un autobuz din București, cum stăteam tăcute, eu și Mami, trăindu-și fiecare emoțiile după ce am văzut La Reine Margot. Dacă atunci am avut răgazul să îmi savurez tristețea, aseară a fost mai greu, că nu m-a lăsat Doru, m-a tachinat non stop! :) Probabil ăsta e rolul prietenilor. Și al frappe caramel-ului buuun de pe terasa Old Friends!
Revenind la film, cred că rolul Uxbal, din Biutiful, filmul din 2010, regizat de Alejandro González Iñárritu, este cel mai bun în care l-am văzut pe Javier Bardem. Mi-a mai plăcut în Dragostea în vremea holerei și nu cred că a salvat cu nimic comercialele Vicky Cristina Barcelona sau Eat Pray Love. Despre acțiunea filmului găsiți pe net, nu are sens să vă povestesc acum filmul, e complicat să explici în cuvinte ce simte un tată atunci cînd află că mai are cîteva luni de trăit și că își va lăsa într-o lume incertă cei doi copii (soția de care divorțase suferea de sindrom bipolar, mai bea sau consuma droguri și bărbați pentru a-și suporta angoasele).
Ca o paranteză, spre sfîrșitul filmului s-au aprins luminile din Piața Mare și nu se mai vedea nimic pe ecran. După cîteva minute de panică, ceva spectatori care n-au suportat tensiunea și au plecat (nu știu cum or fi putut, atît de aproape de final), îl văd pe Brylu fugind între stîlpi, atunci cînd a deconectat becurile de la al doilea l-am aplaudat cu toții. Numai el știe ce a făcut dar a fost The Movie Rescuer!
Mai sînt o noapte și o zi de TIFF. Eu zic că ați putea să încercați să ajungeți măcar la un film, sînt altceva decît ce se vede de obicei la cinematograful nostru, adică filme comerciale americane.

Comentarii

  1. aha...dupa nume habar n-aveam cine e...dar acum ca mentionezi filmele, normal ca e cum ziceai ca e!!!!! Ice, ice baby :))))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena