Despre teologie și farse...

Ieri, după ședința cu părinții, la care a fost bunica... c-așa-i în tenis... vine super emulată că azi trebuie să meargă Radu neapărat la Institutul Teologic, cu încă o colegă, cu învățătoarea, cu bunica, mama sau aparținătorul adult. Întreb pentru ce: mister total. Copiii aveau programare și la Doru, la care îi ducea tot mama, vorbește cu învățătoarea să poată merge și cu Arin, direct de acolo, eu mă bucur că pot să mă mai joc de-a țăranca în liniște, mai o greblă, niște buruieni, ceva...
În sfîrșit... se întoarce acasă echipa de șoc, chem copiii să îi întreb cum a fost, ce-au făcut. Arin, de sus... am văzut un film... banal! Radu: da, neinteresant! O întreb și pe mama, cică au vizionat nușce film despre cum sînt afectați negativ copiii de filmele cu Harry Potter, că vrăji, blesteme și alte alea. Cînd se termină ședința de reeducare... din care copiii și mama au apreciat doar ce le-a vorbit părintele Necula (cunoscătorii știu despre cine este vorba)... Arin tot cu mîna pe sus, că era vorba dacă au întrebări! Ce credeți că zice copchilul metafizic? "Sînt 74 de tablouri în sală... le-am numărat pe toate!" Ca să vedeți cît a fost copilul de interesat de film!
Mai tîrziu... în timp ce mîncam:
Arin: Mama ce zi e mîine? Eu: 1 aprilie Arin: Trebuie să le facem o farsă fetelor! Că Teodora, Maria și Laura s-au înțeles să ne facă o farsă. Și n-au mai vrut să o țină pe Laura cu ele și ea ne-a spus... și Robbie s-a infiltrat pe lîngă fete să afle ce ne pregătesc... Robbie e prietenul meu... din grădiniță, și la școală, va fi și la liceu, pînă merg la serviciu... și după... (în poză este și Robbie).

Comentarii

  1. ...si dupa...ce moartea-i va despartii??

    RăspundețiȘtergere
  2. Yesss!!! a comentat Gabriela pe blog! mai avem un pic şi tehnica se va declara înfrîntă, supusă...

    faza cu tablourile e demenţială, iar sinceritatea cupilului arată cît de utile sunt de fapt eforturile antisatanizare ale lor.

    cred totusi ca sunt familii unde, dacă deja părinţii, măcar unul din ei, sunt prinşi de patima teoriilor conspiraţiilor, un film de gen ar fi doar o confirmare pentru copil. mai ales acum, la vîrsta la care absorb orice informaţie; de exemplu eu am ştiut, înainte să aud de el la istorie, că Napoleon a fost un erou pozitiv, care a făcut numai bine poporului lui, stînd cu pieptul la hotare :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cică învăţătoarea lui Arin, prezentă în sală, a zis că îi dă un 10 la mate pentru faza cu tablourile... :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena