La scaldat... neconventional

In interval de o luna jumate am vizitat niste locuri superbe din Apuseni, spre bucuria mea aici era vorba si despre ape, nu stiu de unde mi se trage, chiar spunea cineva ca taurii, semn de pamint, n-ar trebui sa aiba atita fascinatie pentru apa, dar in cazul meu nu se aplica regulile zodiei, cu greu ma pot abtine de la scaldat, indiferent de conditii.
Asa se face ca, pe drumul de intoarcere de la Vinatarile Ponorului, cascada de mai sus (ajungeti la ea din Salciua - din drumul Turda - Campeni), si eu si Seba am inotat putin si repede in apele unei cascade mai mici. Cind va intoarceti, o gasiti in stinga drumului, undeva in vale, se vede de pe traseul marcat. Noi am facut baie in 2 mai si apa iti cam taia respiratia, dar acum si lunile viitoare cred ca va fi numai buna!
Alaturi nu ne-am imbaiat noi! Ma distra scrisul mare cu ACCESUL INTERZIS, amenintarile cu tot felul de amenzi si nenea paznicul... transformat mai mult in salvabalta, se pare! Aici mergeam spre o alta cascada, intrebati in Moldovenesti despre ea si va indruma localnicii pina la locul de unde trebuie sa lasati masina si sa o luati pe jos pe drumul de tara si pe poteca prin padure.
Indicatiile privind distantele sint relative aici, de unde ni s-a spus ca mai avem 500 m pe jos, am mai facut cel putin 1,5 km pina ni s-a spus din nou ca mai avem 500 m :) Cred ca la ultima intrebare s-a potrivit aproximatia, pentru ca, atit a cam fost de mers prin padure, putin prin apa, unde nu se putea pe stinci ca erau prea alunecoase, pina am ajuns, surpriza! la un fel de baie populara locala! Era si simbata, o zi superba, am pus pe seama asta aglomeratia! Ni s-a spus ca ar fi asa si in celelalte zile ale saptaminii. Nu stiu ce sa va spun, locatia ar fi superba, daca nu ar fi atit de animata! Pregatiti-va de inot contra curentului si de natural jacuzzi!
Un alt loc nemaipomenit pentru amatorii de inot si balacit in natura ar fi Cheile Turzii! Aici ajungeti tot din soseaua Turda - Campeni, faceti dreapta spre Cheia si intrebati la fata locului, sint deficitari in semnalizarea atractiilor turistice! Pe chei se intra platind o taxa de 3 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii. Serpuind printre stinci, riul are si locuri in care este mai adinc, unde se poate sari sau inota in voie... mai dificil cu accesul pina linga apa acolo!

Comentarii

  1. mi-ar place sa existe mai multe locuri conventionale de scaldat, aka stranduri, plaje amenajate, in asa fel incat sa scada presiunea pe locurile astea care ar trebui pastrate asa cum sunt, naturale.
    [numai bune pentru cei care umbla noaptea in cautare de senzatii :))]

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu aş căuta senzaţiile astea doar ziua, noaptea o las celor mai curajoşi... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Lacul şi cascada "un fel de baie populara locala!" se numeşte, local, "Ciucaş"! De la acel loc, în susul apei, este Defileul Hăşdatelor şi, apoi, Cheile Turzii! Multe imagini din zonă poţi găsi pe blogul meu (http://zamfirpop.wordpress.com)ori pe cel al Prietenului meu (http://blogulise.wordpress.com).

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc, Zamfir de Turda, chiar era nevoie de un glas avizat, să ştiu şi eu numele locurilor! Sper să mai ajungem pe acolo, a fost foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena