Experienţa poloneză

A curs atîta cerneală zilele astea despre ce s-a întîmplat în Polonia, atîtea vorbe peste tot, aşa că eu mă voi rezuma la cîteva imagini. Şi la emoţia mea cînd am văzut steagul Poloniei arborat în bernă şi cu banderola neagră nu doar pe instituţiile oficiale, ci pe mare parte din case, în vitrinele magazinelor, pe maşini, familia la care am stat ţinea două lumînări aprinse în geam, un doliu trăit şi asumat fără dramatisme inutile.

Comentarii

  1. saptamana trecuta am vazut un film polonez cu masacrul din padurea Katin; imi era ciuda pe lipsa de reactie a polonezilor din film, care fiind prinsi intre nemti si rusi au ales calea noninterventiei, nu s-au sacrificat partizan ca sarbii. In acelasi timp sunt surprins decat de bine arata Polonia acum, in toate imaginile pe care le-am vazut in ultima vreme, tara asta a reusit sa evolueze fara interventia unui capital sau vreunei ideologii straine, interventie care sa conditioneze transformarea lor in vasali ai acelei puteri. Bravo lor

    Sper sa nu se lase infranti de nenorocirea care li s-a intamplat si sa-si aleaga conducatori la fel de iubitori de tara :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Miju, de acord, Polonia arată foarte bine, are un stil curat şi unitar şi nişte oameni care ştiu ce vor! Cred că vor continua pe aceeaşi linie, asta dacă nu-şi vor băga alţii coada şi interesele!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena