Ce am eu și voi nu?

... Pneumonie interstițială și rinită cronică hipertrofică! Ha, așa-i că sună sofisticat? Mă întrebam dacă să mă laud sau nu cu bolile mele. Pînă la urmă o fac, ca să vă spun să vă căutați la doctorii care trebuie! Adică: eu eram ferm convinsă, de ani de zile, cum că sînt sinuzitică! Anul ăsta, am behăit eu frumos vreo lună jumate, am produs secreții nazale la greu și am băgat și două ture de antibiotice (egal 12 zile de Zinat) în intervalul ăsta. C-așa-i în tenis! Ba, am făcut și inhalații, că altfel mă excomunica Corina de nu mă vedeam! Rezultat: nimic! Adică tot tuse, tot muci, zici că organismul meu se lichefia și îmi ieșea pe nas!
În sfîrșit, săptămîna trecută, m-a trimis tanti medic de familie să mă caut la un medic specialist: adică m-am dus frumos pe Aleea Filozofilor, la o tanti doctor drăguță tare, Rădulescu, la care mai fusesem și acum patru ani, cînd am reușit să fac pneumonie din asta de trei ori în același an! Și mi-a făcut radiografie și iacă-tă și plămînii mei în ceață, iar am comis-o! Așa că, iar antibiotic, de data asta mai puternic și în cantități mai mari (Augmentin, patru*500mg pe zi), sirop expectorant, imunostimulatoare, ceva să protejeze și bietul stomac, plus încolonarea și fuga la ORL (aici îi mulțumesc Silviei, că m-a trimis la nenea doctorul ei, Chelcea, la Spitalul Militar). Altă radiografie: nu e sinuzită, am nușce cornete nazale hiperdimensionate, îmi obturează căile nazale, rezultă că nu pot respira, nu se usuca nasul, adică producție sporită de secreții. Tratament 10 zile, dacă nu se reduc, cică mi le taie. Na, cînd am auzit eu asta m-a pălit oficial frica: adică de ce să taie de la mine din nas??? Că ce e acolo e al meu! Și încă am amintiri neplăcute cu extirparea polipilor sau a amigdalelor.
Din cîte am văzut eu, tratamentul pentru ele este specific alergiilor (Claritine și Avamys, ăsta este un spray nazal, cu un cearceaf de indicații de folosire, plus că zici că e anticoncepțional că trebuie să îl iau în fiecare zi la aceeași oră, vă dați seama că încă îl iau după ora veche, de frică să nu greșesc cu el), așa că sper eu că asta va fi și cauza, că picii mei au fost sub tratament pentru alergii ani de zile, m-or fi moștenit pe mine... sau eu pe ei... :))
Ideea este că, la cîte chestii iau, mi-ar trebui o tablă să îmi fac scheme logice! De azi mai fac și perfuzii cu vitaminele B1, B6 și C, să îmi grăbească recuperarea.
M-a distrat Băgă, cu invitația de a merge la meciul de baschet de ieri... Răspunsul meu:
Orin: tu nu-ți dai seama că ar trebui avertizare meteorologică
Orin: cod galben pentru trei rînduri din fața mea
Orin: că dacă strănut, i-a luat gaia
Vă doreați, nu vă doreați, azi ați avut parte de dicționar medical + cum se vaită omul cînd n-are ce face! Revenind la ideea din debutul acestui post fără sfîrșit: căutați-vă din timp, că altfel, nu mă mai pot lăuda că sînt unica cu tot felul de boli!

Comentarii

  1. pfoaai si ti s-a mai dat voie sa conduci? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Preventiv, n-am întrebat dacă am voie! :) Că și-așa a trebuit să pun avariile și să opresc brusc în momentul în care am strănutat în trafic! Că era inundație la bord! :))))))))))) Noroc că eram pe Bieltz!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena