Ecostart

Ce vedeți voi mai sus este malul Cibinului, în Turnișor, un peisaj care ar putea arăta superb, dar care suferă din cauza indiferenței și nesimțirii unora dintre noi. Eu am fotografiat doar o mică parte din gunoaiele ce zac risipite pe cîmp. Zilele astea am primit pe mail, de la Marius, cel care a pornit și inițiativa Freecycle în Sibiu, o invitație de a nu mai asista pasiv la ceea ce se întîmplă, de a pune mîna, fiecare în cartierul lui, la curățarea zonei. Pe net, comunicarea se va face prin grupul yahoo, EcoStart. Începutul acțiunilor se vrea a fi primul week-end din octombrie 2009, pe o perioadă de 4 - 6 săptămîni, cîteva ore în care, dacă vom fi cel puțin 10 oameni dornici să facem asta, vom încerca să strîngem cît mai multe dintre deșeurile existente. Știu că poate părea o luptă cu morile de vînt pentru că sînt conștientă de indolența unei mari părți a sibienilor și de nepăsarea lor față de natura din jur, dar, mă încăpățînez să cred că și din gesturile mărunte se poate schimba ceva (de aceea insist să reciclez hîrtia din casă și de la serviciu, PET-urile, de aceea cred în lucruri de genul freecycle).
Ajutați-mă să vă ajut!

Comentarii

  1. O mica-mare precizare:
    pentru inceput vom curata zonele in care locuiesc voluntarii, cu IMPLICAREA celorlalti locatari. Daca observam ca oamenii din zonele respective se implica, extindem actiunea si pentru alte zone. Daca nu, ne apucam de alte proiecte sau ne petrecem altfel timpul liber ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc mult pentru precizare, Marius, știam eu că nu am scris tot... :)) Sper totuși să ajungem să curățăm și zona mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. 'poi...tu (voluntar al acestui proiect) alegi care e "zona ta" ;) pe care vrei sa o curatam, si facem treaba cat ne permite timpul si energia chiar daca vom fi doar noi, voluntarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zona mea este Turnișorul, respectiv malul Cibinului din capătul străzii Zăvoi, de acolo am pus poze, m-aș bucura să ajungem și acolo, e păcat de ce se întîmplă pe cîmpul ăla!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena