Valuri de maci

La o sută de ani de la prima zi de implicare oficială a Marii Britanii în Primul Război Mondial, cele 888.246 de victime sunt comemorate prin același număr de maci realizați din ceramică, o instalație ce va fi vernisată astăzi, a designerului Tom Piper. Rîul de flori ce pare de sînge pleacă de la una din ferestrele Turnului Londrei (sau Turnul Alb), clădire emblematică, cea mai veche construcție din orașul de pe malurile Tamisei, a cărei construcție datează din secolul al XI-lea. De-a lungul anilor Turnul a fost reședință regală, închisoare, armurărie, pentru o vreme a găzduit o menajerie, în prezent adăpostește Bijuteriile Coroanei și este renumit pentru fantomele sale.
Ineditul memorial va continua să evolueze în lunile următoare, ultimul dintre maci va fi ”plantat” simbolic în 11 noiembrie 2014, puteți afla mai multe aici. Dacă aveți drum în Londra cred că va fi impresionant de văzut, eu sigur aș dori să reușesc să ajung acolo.
sursa foto
sursa foto

Un alt memento impresionant despre care am aflat zilele astea este minutul de reculegere anual al locuitorilor Varșoviei, ce aleg să se oprească la un semnal sonor ce se aude în capitala Poloniei, în prima zi a lunii August. Totul, oameni, mașini, încremenește un minut pentru a comemora pierderile omenești suferite în 1944, în timpul celor 63 de zile de lupte pentru libertate, în cursul cărora au fost uciși peste 200.000 de polonezi. Puteți vedea și citi mai multe aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena