Și, de-o fi să mor...

Hmmm... v-am mai spus eu cît sînt de dependentă de o anumită rețea de socializare, fațăcarte. Majoritatea prietenilor, cunoscuților sînt la curent cu ce mi se întîmplă, urmărindu-mi actualizările paginii... și nu sînt puține. Bine sau rău, deocamdată, viața mea este pe fațăcarte!
Oare vreau să îmi fie și moartea acolo? Asta încă nu știu! Nu știu dacă voi vrea să fie publicat atunci un anunț dramatic cum că dispărui în lumina apusului. Sau că mă va interesa foarte mult cîți vor da like sau share la asta. Știu că am făcut public de cîte ori mi s-a oferit ocazia faptul că vreau să mă incinereze, perspectiva unei morți mai puțin definitive și a trezitului puțin vie în sicriul de sub pămînt nu mă încîntă deloc. Cenușa, de preferat în mare sau de pe un vîrf de munte, să-mi marcheze risipirea în cele patru zări.
Revenind la rețeaua respectivă, aflu astăzi cum că este disponibilă o aplicație, ifidie, prin care poți înregistra un anumit mesaj, scris sau video, care să fie publicat pe pagina ta atunci cînd trei prieteni, selectați prealabil, confirmă că ești cît se poate de mort. Simplu ca bună ziua! Necesar? Nu știu! Presupunînd că voi muri la o vîrstă înaintată parcă văd niște bătrînei albiți și gîrboviți care caută să-și țină degetele pe taste suficient de mult ca să transmită mesajul. Ce te faci dacă cei care trebuie să îți confirme moartea, mor înaintea ta? Confirmi tu că confirmanții muriră și alegi alții? Honey, ajută că tu ești cu 10 ani mai tînără, mai eliminăm din riscuri!
Din comunicatul de presă disponibil pe site, afli că cei care au dezvoltat aplicația, compania israeliană (oare de ce nu mă mir, și moartea trebuie controlată, nu?!) Willook sînt specializați în servicii și produse conexe "capsulei timpului", ce-o fi însemnînd și asta! ("Willook is an Israel based startup company that specializes in 'time capsule' services and products. The company is assembled from a team of investors, psychologists, educators and programmers worldwide." Probabil, psihologic și analitic și investițional este foarte oportun să ai un mesaj pregătit! Ei bine, n-am! Nu sînt trendy deloc...

Comentarii

  1. Sa razi..sa plangi...o fi bine...o fi rau....?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai să nu plîngem! Sigur se vor găsi destui care să-și lase mesajele de adio, fiecare cu piticii lui... :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena