Salivez anticipat

... la gîndul desertului din meniul săptămînii viitoare din Weinkeller. Săptămîna asta l-am ratat deși tare pofteam la ciorba ardelenească, cotletul cu sos de ciuperci, cartofii cu rozmarin și mărul în aluat de bere. Felurile de mîncare pot fi combinate cîte 2 (la 16 lei) sau cîte 3 (la 20 de lei), prețurile super rezonabile, de luni pînă vineri, între orele 12.00 și 17.00 au meniul săptămînii, în rest, găsiți meniul pe site. Am încercat să compensez de dimineață printr-o omletă cu ciuperci, sos de soia, usturoi, telemea și rucola. Mai sus, ea, omleta, încă în tigaie... de notat că, la mine în casă, cultul omletelor elaborate a fost instaurat de Honey iar eu îl perpetuez.
De ce aștept eu neapărat săptămîna viitoare? Pentru că astăzi, am dat nas în nas din întîmplare cu Claudiu (nota redacției: cel care deține în prezent Weinkeller). Eu, necăjită că am ratat meniul săptămînii, el, divulgîndu-mi că săptămîna viitoare au ca desert GĂLUȘTE CU PRUNE!!! Ăsta este unul dintre dacă nu chiar DESERTUL MEU PREFERAT! Am făcut și eu acasă după cartea de bucate combinată cu înțelepciunea bunicii mele (adică umplutul găurii lăsate de sîmbure cu zahăr amestecat cu scorțișoară). Mi-au ieșit tare bune dar, e un desert care ia timp, plus că trebuie să nimerești exact consistența Ț a aluatului cu cartofi, că altfel ai mîinile pline de o chestie super lipicioasă din care nici gînd să produci ceva constructiv! Mai des de o dată pe an nu m-am încumetat la așa ceva!
Întîlnirea cu Claudiu a fost salutară, eu intrasem la Lidl să caut salată și dovlecei, n-am găsit nici una nici alta și pentru că mi-a recomandat să încerc la Metro și eu n-aveam card, mi-a dat și unul dintre cardurile lui spre folosință și păstrare. Muuulțumesc! Și uite așa, seara mea s-a încheiat cu o salată super bună: Lolo Bionda, cu telemea, kaiser și sosul nou patentat de către mine: mujdei de usturoi frecat cu ulei de măsline și sos de soia.
Ieri l-am folosit pentru feliile de dovlecei prăjiți rapid în ulei, supeeer bun! Pentru că, reclama benevolă este sufletul acestui blog vă recomand:
- sosul de soia Maxim's (de la Bila), pare a avea cele mai puține E-uri dintre sosurile disponibile pe raft, e bun, aveți grijă la cantități, eu îi pot reproșa că este cam sărat dar dacă nu mai folosiți alt adaos de sare la mîncare, merge! L-am mai folosit în umplutura pentru ciupercile la grătar, alături de codițele lor tăiate mărunt, cașcaval ras, usturoi și ulei de măsline.
- laptele, untul și iaurtul Pilos, de la Lidl. Pentru mine, iaurtul respectiv a fost o revelație, l-am încercat într-o doară, nu știu dacă e o lună de atunci, e super bun, chiar are consistența celui grecesc, ideal pentru iaurtul meu cu cereale de dimineața.

Comentarii

  1. incearca sa pui si o bucata de miez de nuca in locul samburelui de pruna din galuste cand faci data viitoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru sfat, voi ține seama de el data viitoare! ;)

      Ștergere
  2. Offf ... , m-ai facut si pe mine sa salivez! Yummy...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ile, eu deabia aștept săptămîna viitoare, de miercuri încolo, musai să aterizez în Weinkeller!

      Ștergere
  3. Si acu' m-ai facut si pe mine sa salivez. Pai e corect asa?
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lillee, nu e corect deloc, deloc (să mai plusez ca să-ți zic că ieri am făcut din nou papa asta: http://orin-mylife.blogspot.com/2010/06/papa-de-duminica.html? ;)) Duminică frumoasă! xoxo

      Ștergere
  4. cel mai curat sos de soia de la noi din comert este kikkoman. e drept ca nu e prea ieftin...
    am retinut ideea de mujdei, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mulțumesc de sfatul privind sosul, nu am văzut încă așa ceva pe raft, mă voi uita pe viitor.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena