Din ciclul: DON'T try this at home!

Mai mult ca sigur sînt coșmarul oricărei gospodine care se respectă: sînt în urmă cu spălatul vaselor, al aragazului, cu strînsul hainelor... și lista poate continua! A se înțelege faptul că nu regret deloc asta, pur și simplu am alte priorități!
Din seria lucrurilor care mi se întîmplă numai mie, putem adăuga operațiunea Frigiderul. Azi dimineață, trezită eu fiind foarte devreme și totuși "proaspătă" am zis să fac niște lucruri constructive înainte de a relua somnul de frumusețe. Adică să întind rufele și da... să scot frigiderul din priză pentru a se dezgheța (frigiderul a cărui ușă de la congelator stă ori din inerție, ori e lipită cu scotch, adică e pe un fel de mod îngheț continuu). În caz că vă întrebați ce se întîmplă cu calota glaciară ce devine tot mai mică și mai mică, să știți că nu se pierde, se transferă doar în congelatorul meu! Gîndesc eu la acea oră matinală cum că... după ce am dus alimentele în pivniță iar unele le-am scos la temperatura de îngheț de afară, lucrurile sînt sub control, îl pot lăsa cu ușa deschisă iar eu pot merge la nani. Ușor panicată de ideea lacului ce se va forma în bucătărie dar plină de curaj pentru a ignora asta!
La cea de-a treia trezire pe ziua de astăzi (că s-a mai trezit cineva să mă sune să vadă dacă trăiesc) mă deplasez spre bucătărie cu gîndul cafelei deja pregătite și reci la ora aia. Și privesc cu mîndrie cum nu este deloc baltă în bucătărie, pic de apă în fața frigiderului și mă gîndesc, în naivitatea mea... hmmm, ce chestie, cum s-a evaporat ea toată apa aia așa singură! ce minunat, trebuie să mai încerc!
Revelația mea mirabolantă a ținut vreo cinci minute... pînă am observat culoarea ușor schimbată și intensificată a preșurilor din bucătărie! Ridic de unul dintre ele și începe să șiroiască apa... își găsise loc pe sub frigider, în dreapta direct în mop-urile supradimensionate disponibile la fața sau pardoseala locului... aka preșurile mele!
Ce să zic... tot n-a fost tare rău... le-am pus într-un lighean de plastic, le-am băgat direct în mașina de spălat, acum se usucă pe calorifere, măcar nu m-am mai jucat ceasuri întregi cu mopul!
Toată chestia asta mă face să îmi doresc și mai mult și mai mult frigiderul minunăția cîmpului pe pămînt, visez la el de vreo patru luni, îl vedeți în dreapta, îl adooor! Și tot o să mi-l cumpăr, imediat cum stabilesc modalitatea optimă de a împăca bugetul meu cu prețul lui.

Comentarii

  1. Oare de ce il vrei asa de mult? Fiindca are 'clanta' la usa? :)) Ca doar n-o fi din cauza culorii...

    RăspundețiȘtergere
  2. ba daaa, un frigider verde, normal! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Monika, și clanța e faină dar culoaaaareeeaaaa... îți dai seama cît verde în bucătăria mea?!
    Miju, știe și Monika de obsesia mea, mă tachina doar. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. oricum, cred ca lovitura sub centura a fost cand am venit cu ploovarul asortat cu frigiderul din imagine :)) neintentionat!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena