Prea tîrziu

Se pare că, mie plăcîndu-mi muzica, de diferite genuri, lucrul ăsta nu i-a ocolit pe copiii mei. În prezent, am un playlist pe windows media player, cu cîteva piese pe care le ascult mai frecvent. Nu intru în detalii, eram în bucătărie iar din camera mea se auzea Justin Timberlake cu Apologize. Arin intră în bucătărie fredonînd melodia. Ce mă gîndesc eu, hai să profit ca să îl învăț două-trei cuvinte în engleză:
Eu: Arin, știi ce înseamnă too late?
Arin: Nu
Eu: Prea tîrziu! Iar apologize înseamnă a-ți cere scuze... adică nenea spune acolo că e prea tîrziu pentru a-ți cere scuze!
Arin: Nu prea înțeleg.
Eu: Păi se întîmplă cîteodată, cînd doi oameni se despart, să fie prea tîrziu pentru scuze.
Arin: (meditează)... aaa, cred că știu! Cum îl cheamă pe scriitorul ăla care a scris multe cărți? Aaa... Eminescu! Știi, Mihai o iubea pe o femeie și ea îl iubea pe el. Atît că ea era căsătorită cu un om bogat și Mihai s-a gîndit că e mai bine ca ea să aibă de toate. Și apoi Eminescu a murit și ea s-a gîndit că degeaba avea bani! Am înțeles, tot asta e! Era prea tîrziu pentru scuze!
Eu: după ce am rămas interzisă de ce povestește... unde ai învățat asta, Arin, la școală?
Arin: Da, mama, la școală!
Eu: Bine, Arin, pe femeie o chema Veronica Micle, știi?
Arin: Da, mama, așa e!
Și eu care mă plîngeam că li se predă Scrisoarea III în clasa a III-a...

Comentarii

  1. interesant cum foloseste el "Mihai" cand se refera la poet...cu cata familiaritate. MIhai in sus, MIhai in jos...ce atata Eminescu :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) cred că se știu de la "Somnoroase păsărele"...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena