Litera stacojie

Mai țineți minte filmul ăsta cu Demi Moore, cînd eroina a fost stigmatizată și alungată pentru nușce păcat capital (The Scarlet Letter)? Sau jucătorii "antrenați" de prin cazinouri, care la un moment dat au interdicție? Eh, începînd de astăzi, cred că eu și Honey, plus copiii mei aferenți, plus copiii copiilor lor avem interdicție la bowling pe o rază de 100 de km (cel puțin!)
Și totul începuse idilic: eu și ideea mea de a-i duce pe copii să dea după popice, așa, ca de Moș Nicolae, în locul mașinuțelor din centru, că știu că le place și mi se pare și mai economic, acolo e 7 lei fisa de 3 minute, pentru amîndoi 14, aici am plătit 40 de lei ora și am jucat toți patru. Pentru că nu am citit bine afișul ce anunța redeschiderea sălii de la fostul Bulevard, am aterizat toți patru pe Faurului, loc în care mai fusesem să ne rupem în figuri (eu, Honey, Doru și Andreea) cu o ocazie precedentă.
Ne încălțăm, ne pregătim și: Let's bowl! Cu șanse inegale, e drept! Nenea responsabil cu pista m-a întrebat dacă vreau să le ridice gărdulețul copiilor, am bănuit că e ceva care ține bila pe pistă așa că am zis că da. În condițiile astea, bilele copiilor mergeau în zig-zag, diagonala, sfoară... și tot dărîmau popice. Bilele mele și ale lui Honey, e drept că mai mult ale mele, aterizau "perfect" și delicat... în șanț!
Prima gafă: Honey nușce învîrte că dă drumul la bilă moment în care sesizăm dezastrul: nu se ridicase încă plăcuța pe care scrie mare STOP, așa că... dă cu bila în plăcuță, o ia razna sistemul, dă de două ori apoi nu mai ridică sistemul ăla popicele, nenea merge în spate, ne dă o pistă nouă, că prima era dezafectată.
Arin se arunca cu tot cu bilă pe pistă, Radu îi dădea drumul din mînă ca unui ciocan pneumatic, plus că zici că era la aruncat greutăți pe acolo.
Gafa majoră 2: subsemnata nușce învîrte că dă drumul la bilă, cu putere (a se nota că eu aruncam bila aia cu o viteză de 20 - 24 km/h, adică cel mai tare dintre cei patru mușchetari la datorie)... în plăcuța pe care scria în continuare mare STOP. Bila se șochează și rămîne cuminte în capătul pistei, lîngă popice. Stejar extremă urgență, mă gîndeam OMGF, am stricat și pista asta! Merge nenea frumos pe interval, împinge ușurel bila acolo și continuăm să jucăm, asta nu se mai blocase.
După nici cinci minute, Arin scapă bila în gărduleț (asta pentru că luase una prea grea, din teribilism), bila rămîne aproape de locul de aruncare, eu ce mă gîndesc (adică nu gîndesc nimic, acționez direct), cu Pixie în mînă, țuști pe pistă după bilă! Moment în care... uuuaaaiii, ce naiba alunecă asta așa, încep să îmi fugă picioarele în toate direcțiile, Bambie reloaded, reușesc să mă echilibrez și să mă extrag de acolo cu tot cu bilă. Vine un alt nene paznic și începe să îmi spună că nu am voie pe pistă, că aia e dată cu ulei, că dacă pățeam ceva ei erau responsabili și altele de genul, eu în poziția ghiocel.
Honey deja șoptea în barbă: I think we've been black-listed... Eu îi zic că sînt convinsă de asta dar continuăm să jucăm, Arin mai pălește o bilă în gărduleț, pe asta am lăsat-o acolo, să vină nenea să o recupereze, îmi învățasem lecția!
Și uite așa, cu chiu cu vai, cu o victorie răsunătoare a copiilor (datorată gărdulețului, firește), s-a dus ora noastră de bowling! Cred că data viitoare mergem la altă sală, mai avem două opțiuni de epuizat, asta dacă nu ne refuză ăia direct de la intrare!
Later Edit: Impresii în oglindă, adică cum a văzut Honey seara, aici.

Comentarii

  1. se pare ca prezenta copiiilor numai v-a inspirat. Doru are pe undeva vreun semn ca va e prieten? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Miju... dacă Doru are vreun semn, sigur și-l șterge după experiența noastră din seara asta, să nu primească și el vot de blam... la pachet! :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena