Ce fac eu de Sărbători

În cel mai fericit caz, stau la căldurică, îmi fac bradul deja tradițional din cărți, merg la colindat, etc.
Întru-un caz posibil/probabil... caut azil temporar. Unora (cunosc eu un caz) li se strică regulat centrala în perioadele de audit, mie mi s-a stricat cadou de Sărbători. Mama a fost perspicace la faza asta și s-a alarmat de mirosul persistent de gaz de vreo săptămînă încoace iar ieri era de-a dreptul și de-a stîngul îngrozită de flăcările și scînteile ce săreau din ea. Dramatic!
Azi am chemat una bucată coșar care a curățat tot ce a putut. După el a venit nenea care are centrala mea pe răboj, a desfăcut-o, a bibilit-o, a repornit-o și flăcările din ea dansau vesele prin toate părțile, apoi a declarat nușce cazan fisurat și în caz de deces aproape iremediabil, l-a demontat și l-a luat acasă să vadă dacă se mai poate să trec de perioada cu veștile minunate fără șantier în casă. Alternativa imediată este o centrală nouă care va costa la firma pe care o reprezintă nenea servisatorul, nici mai mult nici mai puțin de 2400 lei, exact ce îmi lipsea acum!
Îmi refac rapid programul, copiii batalion disciplinar la mama, că nu i-oi ține în frig, eu la bazin, că și-așa trebuia să îmi spăl părul, am reprogramat turele săptămînale pentru azi. Noroc că am mai intrat o dată la centrala decedată pentru a constata cu groază că am ditamai balta iar din ea curgea apă șiroaie. Sun servisatorul, el zice că probabil nu închid robineții, că probabil îmi curge apa din calorifere, eu zic în gînd OMGF, WTF și alte cuvinte cu F, că dacă îmi curge în spațiul ăla toată apa din instalație, fără sifon de pardoseală și la demisol , Veneția scrie pe mine! După mai multe sfaturi prietenești gen puneți un furtun - n-am cu diametrul ăla, am ori mai mic ori mai mare - puneți o găleată! - nu pot că e la 15 cm de pardoseală, poate o tavă - aaa, puneți o tavă atunci și goliți așa! închid telefonul și rămîne pe mîine. Slavă Domnului, se oprește miraculos apa aia care curgea, am strîns-o pe cea de pe jos și fuga de acasă.
Acum ce credeți că fac? M-am refugiat în demisol, am închis ușa de trecere spre etaj și gătesc de zor: mi-am făcut paste cu sos, am pus să fiarbă ciorba de legume la care visez de mult și mă gîndesc să fac poate și o prăjitură rapidă. Că dacă tot merge focul la aragaz ca să mă încălzesc, păcat să meargă degeaba. Dacă aveți ceva de gătit zilele astea și nu mi se repară centrala pînă atunci, vă invit la mine, facem de mîncare la foc continuu...

Comentarii

  1. honeeeeey, pai bine, femeie, te las singura o clipa si tu strici centrala????!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am gîndit să fie ceva mai spectaculos, poate nu mă mai lași home alone... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Zic sa te muti in garaj. Semineu, scule, rame de tablou, sertare, etc. Ce mai ... romantische :)) Ce ti-aduc de Craciun? Un pull-over?

    RăspundețiȘtergere
  4. Zic eu că m-am gîndit deja la varianta asta dar nu știu ce să fac cu off-springii... că ne călcăm pe picioare și pe șemineu, rame, sertare... :)) Adu căldură la pungă!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena