Exprimaţi-vă clar... !!!

Înainte ca omul să pornească drujba!!! Se pare că eu nu am făcut-o suficient atunci cînd i-am explicat manipulatorului de drujbă care dintre lianele=crengi în toată regula ale glicinei vreau să le taie. Respectiv era vorba despre cele care intrau în seră, mai puţin una pe care vroiam să o ţin pentru că înfloreşte înaintea celor de afară!
Glicina fiind o plantă extrem de "vioaie" cînd e vorba despre cucerit noi teritorii, era întinsă pe toată sera şi o ditamai coroana în afară. Eu în seră, nenea afară, pe unde intrau crengile! Zis şi făcut... porneşte omul drujba, începe să decupeze, eu realizez dezastrul şi încerc să strig la el să se oprească... prea tîrziu: din cauza zgomotului n-a auzit nimic şi s-a oprit doar după ce chelise tot ce i-a picat la îndemînă, crezuse că vreau să taie tot, mai puţin creanga din seră... N-aveţi idee cît de repede funcţionează maşinăria aia! Pentru că aveam multe de făcut pe afară înainte să înceapă ploaia, nu l-am mai luat pe Pixie să fotografiez ce a rămas din glicină, sper din tot sufletul să îşi revină anul viitor, mă voi gîndi că i-am făcut o "tăiere radicală de întreţinere"! Am decupat dintr-o fotografie mai veche, cam cum arăta înainte (chestia aia mare şi verde din spate), acum e ceva ca nişte beţe împletite sprijinite de seră... :((
Dar... să gîndim pozitiv: acum e mult mai lumină, şi mult mai aer/apă, că s-au spart şi multe geamuri în timpul operaţiunii de tras lianele jos! Unde era partea bună vă întrebaţi? Eh, la anul, cînd va semăna subsemnata castraveţi în seră... să vedeţi ce de soare vor avea!!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena