A început FITS 2011

Anul ăsta am fost complet pe lîngă anticiparea evenimentului, cumpărat bilete la spectacole, bifat punctele de interes. Nu știu dacă voi reuși să recuperez din mers. Probabil că nu, biletele au fost epuizate la majoritatea pieselor. Îmi rămîn cele stradale. Ieri, înainte de Masa Critică, i-am putut vedea pe Bălcescu pe cei de la Camouflage Roadshow & Duo Diagonal cu "Călăreții fără cap". Fără cap am înteles... erau chiar haioși așa, dar... călăreți? Poate călăreau umbrelele... invers și nu mi-am dat eu seama!
Mai pe noapte, după ce am parcat cu chiu cu vai mașina, am putut auzi de la distanță bis-ul Holograf. Strecurîndu-ne în Piața Mare, am văzut Transitions, spectacol de stradă al trupei germane Aktionstheater Pan Optikum. Din ce am înțeles eu la fața locului, avea ceva rădăcini în mitologie, am văzut răpirea Europei și căutarea ei de către fratele său, profețiile orbului Tiresias. Exista și text, dar nu te puteai concentra asupra lui în mijlocul mulțimii.
Așa că, m-am concentrat asupra vizualului și auditivului, mi-a plăcut muzica lor și demonstrațiile de virtuozitate acrobatică, cu un final incendiar la propriu și la figurat.
Nu puteau lipsi focurile de artificii, le-am admirat tot de pe Bălcescu, poate cu o anumită blazare... probabil încep să mă imunizez, se întîmplă la noi destul de des pe principiul "pîine și circ", interpretat ca "circ și artificii"... Azi am văzut ceva flamenco în program, poate reușesc să mă strecor... dans după concursul de dans al "metafizicului" familiei.

Comentarii

  1. ioi, ce fain ti-a iesit poza cu artificii :)

    apropo de circ si artificii, parca si aseara au fost, oare nu trebuia sa fie doar la deschiderea si inchiderea festivalului? :-?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena