Îmi place cum miroși...

Cînd mi-a trimis Miju link-ul la articolul de ziar ce vorbea despre premiera de ieri, m-a interesat imediat, în primul rînd pentru că avea legătură cumva cu un simț care la mine este foarte important și în al doilea rînd pentru că era cu Ofelia Popii, n-am mai văzut-o jucînd de la Bess, nu puteam rata să o văd din nou.
Regizorul Șerban Puiu a pus în scenă piesa contemporanului Neil Simon, mi s-a părut interesant că traducerea ei a fost făcută de către unul dintre actorii de pe scenă, Adrian Matioc (alias Andy Hobart). Alături de el și de Ofelia Popii (Sophie Rauschmeyer) joacă Ciprian Scurtea (Norman Cornell), cred că primul rol în care l-am văzut la teatrul din Sibiu a fost cel al lui Hamlet (foarte bun, dealtfel). Am avut parte de aproape două ore de comedie de limbaj, de situație, toți trei au fost minunați, (i-am văzut pentru prima oară jucînd comedie) la fel și scenariul piesei, adaptat în unele locuri pentru a fi în ton cu realitatea din România de azi, deși acțiunea are loc undeva în San Francisco, în anii '60. Dragostea și simțul olfactiv le joacă feste protagoniștilor, ce se îndrăgostesc în lanț... prima dată Norman de Sophie, apoi Sophie de Andy iar, ca lucrurile să se încheie fericit, în final va fi și Andy atins de vraja mirosului lui Sophie...
Cu siguranță îmi doresc să o revăd, să apreciez cum se va așeza spectacolul, poate nu chiar data viitoare cînd se va juca, peste cîteva luni!

Comentarii

  1. ma bucur ca ati ajuns la piesa, mai mult de asta, ca au reusit sa impresioneze de la premiera :)

    sa vad cum m-oi strecura la vreo reprezentatie, ca mi se ingusteaza plaja de optiuni...

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi noi ne bucurăm că am ajuns, a fost super faină! Poate reuşeşti cumva să o vezi şi tu! ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena