Improvizatie cu pui

Cred ca improvizatia este buna uneori in orice domeniu. Cel culinar nu face exceptie. Ieri seara, avind eu stresul ca mi-a lasat mama un piept de pui in frigider si "trebuie sa il fac, ca se strica!!!... ", neavind chef de snitzel, fara ciuperci pentru tochitura si noapte afara... adica nici gratar nu... m-am gindit sa fac ceva nou... dupa inspiratia mea de moment! A iesit ceva tare bun asa ca poate veti vrea sa incercati si voi:
- am taiat pieptul de pui in bucati cam ca cele pentru frigarui;
- am incins niste ulei de masline;
- am pus la calit un sfert de ceapa rosie, taiata marunt;
- si apoi: sare, piper alb, oregano, lasat sa se patrunda puiul, nu foarte prajit, cind era aproape gata (asta ochiometric) am mai adaugat oregano si usturoi taiat marunt, l-am mai lasat putin si gata: papa bun! Evident... cu garnitura de orez si cu salata verde... ca sa nu ne pierdem bunele obiceiuri "asiatice"... :))

Comentarii

  1. draga Orin, pentru retete improvizate si super rapide cu piept de pui iti recumand o reteta araba dupa cum urmeaza: in uleiul incins pui ceapa taiata marunt, un ardei gras rosu, unul verde, bucatelele de pui. Le lasi sa se fragezeasca iar la sfarsit amesteci totul cu un sos (supergustos si rapid) facut dintr-o cutie de smantana dulce de gatit, putin usturoi pisat sau maruntit, zeama de la o lamaie (care fragezeste puiul de numa'), o lingurita de mustar, patrunjel la greu, nucsoara, piper alb. Garnitura usoara, preferabil pure de cartofi.
    Te astept cu drag sa imi zici cum ti-a iesit :)
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, suna nemaipomenit reteta ta... n-ai vrea sa o facem impreuna? Poate in week-end, si-asa am zis ca trebuie sa mai organizam o seara de gatit!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena