Avea o cutie de mere...

... și stătea pe un scăunel, la trecerea de pietoni de la Teatru, pe partea opusă acestuia. Am avut timp să îl remarc, în timp ce traversam, un bătrînel blajin, cu o față demnă, curat îmbracat Nu spunea nimic, nu te îmbia la mere! Am trecut pe lîngă el, am făcut doi pași și mi s-a strîns inima... m-am întors:
- Cu cît dați merele?
I s-a luminat toată fața a zîmbet:
- Cu cît vreți să dați pentru ele! Două, trei la un leu... sînt nestropite, de la mine din grădină! (e mîndru)
- Da, se vede! Am să iau patru!
Îmi aleg merele, îi dau doi lei... el în continuare zîmbind cald... era fericit că dădea din mere, nu aveai deloc impresia că ar cerși ceva.
Cînd am plecat, zîmbind, îmi venea și să plîng și să rîd, strîngeam geanta în care pusesem merele, cu sentimentul că am avut parte de o întîlnire importantă!

Comentarii

  1. :) Uite, asemenea oameni merita tot respectul...

    RăspundețiȘtergere
  2. sa nu mai zic cat sunt de gustoase fata de cele "cerate/ceruite" din supermarketuri. merita ca macar odata pe saptamana sa cumparam produse locale. pana si morcovii sunt mai dulci, si ceapa rosie mai prietenoasa, daca e luata de la ei. ok, eu am facut un fel de import, am luat de la un Ioji(diminutiv de la Jozsef) din Turda :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Lillee, da, şi eu cred la fel! Mi-a fost drag de bătrînelul respectiv.
    Miju, şi mie mi-e ciudă că din ce în ce mai multe dintre produsele de pe piaţă sînt de import. Şi eu, din comoditate, le cumpăr pe alea care sînt imediat disponibile! Clar nu se compară gustul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar importanta, draga mea. Se spune ca niciodata nu stii cand si unde il intalnesti pe Dumnezeu. Si oare cine sa fie? Sa fie oare un batranel care vinde mere...si iti umple ziua cu un zambet?
    Iertata-mi fie indrazneala unor asemenea afirmatii, insa rar mai intalnesti oameni demni. saraci. simpli. senini. intelepti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e îndrăzneală, e intuiţia unor altfel de lucruri şi deschiderea pentru ele!
    Din păcate aşa este, sînt tot mai rari oamenii de felul ăsta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Azi l-am vazut si eu pe batranelul tau... e exact asa cum l-ai descris. Iar merele sunt neasteptat de zbarcite si dulci :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mrs. Green Foot, mă bucur că l-am descris aşa cum este în realitate! Şi că l-ai întîlnit şi tu acolo! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena