Termopane, termopane...

Nu știu alții cum sînt... dar pe mine mă doare sufletul cînd văd ”restaurări” ale unor case din Orașul de Jos de genul celor din fotografie! Astăzi, am ajuns pe strada Tîrgul Fînului și mă bucuram, în ciuda frigului de afară, că pot să admir la pas o poartă sau o fereastră, sau un grilaj de metal... în fine, fiecare cu piticii lui... Și m-am oripilat cînd, după ce am fotografiat rămășițele unor vitrine comerciale vechi, cu porumbeii zgribuliți aferenți... am dat de termopane și soclu de piatră de rîu și galben-portocaliu, hai că la asta aș fi putut supraviețui, dar clădirile alea nu mai aveau nimic din farmecul originar... Mă întreb unde sînt cei care ar trebui să aprobe sau să sancționeze lucrurile astea! Sînt sigură că aici se vor găsi mulți care să îmi dea în cap că stau în calea progresului sau că ce... aș fi preferat să se dărîme casa?! cînd merge și așa, mai bine decît deloc!!! Ei uite că nu sînt de acord cu asta, cu mentalitatea românului că ”merge și așa” în toate domeniile și ne trezim că trăim din improvizație în improvizație... una mai neinspirată decît cealaltă!!!

Comentarii

  1. Adevarul este ca nu da bine deloc...Mai multa imaginatie nu au si ei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma...uite in strainatate de ex toate casele sunt restaurate, iar cele ce se construiesc pe langa sunt facute in acelasi stil arhitectural, nu una din sec xx si langa ea ditamai solozu' din sticla.Cred ca asta ne strica pe noi, romanii, faptul ca nu stim sa ne conservam valorile si imprumutam ceea ce este rau de la celelalte tari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lillee, se pare că nu!
    Maria Cristina, am văzut și eu ce se întîmplă în străinătate, dar la noi plăcerea conservării lucrurilor autentice pare să lipsească cu desăvîrșire unei mari părți a populației.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena