Intimitatea e o chestiune relativă...

Citeam săptămîna trecută, în Adevărul, despre un cuplu din Marea Britanie, amendat pentru că a deschis fereastra de la baie. Nu e rău, ei își construiseră casa avînd fereastra de la baie înspre vecini. Pentru că le vedeau în casă, vecinii s-au opus, s-a lăsat cu decizia autorităților ca fereastra să rămînă mereu închisă. Toate bune și frumoase dar la un moment dat au fost nevoiți să o deschidă pentru că le intra apă în casă, de două ori în cinci ani, au deschis-o, pentru reparații și au fost amendați!!!
De ce vă spun eu asta??? Pentru că mi-e ciudă, de aia! Pentru că vecinul meu are casa pe post de gard între cele două proprietăți, și are două ferestre care dau la mine în curte: una la demisol, unde are centrala și care este mai tot timpul deschisă, cu o plasă de sîrmă, una la etaj, la baie, și aia se deschide în sus, are sticlă din aia fumurie, adică el poate vedea în curtea mea, evident, direct în baie... I-am spus de mai multe ori să facă ceva cu geamurile alea, zice că el așa le-a moștenit, foștii proprietari erau frați, nu îi deranja, a tot zis că face ceva, între timp a plecat prin Spania, în casă stau socrii lui și habar nu mai am cine! Oricum, s-or fi plictisit și ei de mine la duș, noroc că atunci cînd e rece se aburește geamul iar cînd e cald, mai stau cu oblonul închis deși mă enervează la culme! E nașpa și senzația de lipsă de intimitate, mai ales vara, cînd mai stau în grădină, sau bîntui cum dă Domnul prin curte! Probabil ar trebui să fac ceva legal, încă mă mobilizez în direcția asta!

Comentarii

  1. Mi se pare ca si la noi exista legi de genul..dar nu sunt sigura

    RăspundețiȘtergere
  2. Legal, n-ar avea voie să aibă ferestrele alea, nu ştiu dacă influenţează cu ceva faptul că proprietarii iniţiali s-au înţeles pe tema asta. Problema este că am vrut să rezolv lucrurile amiabil pe cît se poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, ferestrele alea le-ar fi putut face doar cu acordul vostru(mi se pare ca oricum trebuie sa fie mate si cu deschidere limitata ca si perspectiva. e deja tarziu, pentru ca amplasamentul, in ambele cazuri, e mostenit.

    solutia ca tu sa iti instalezi geam mat nu iti convine?

    hmmm... era o reclama la aer conditionat, unde doi pusti se uitau pe geam la o tipa care se dezbraca si, la ultimul articol de imbracaminte, porneste aerul conditionat ingheata fereastra si le taie voyeurilor perspectiva... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. ps, tot io:

    La fereastră
    Fata noastră
    Dansează’n rochie albastră.
    N-a avut în veci perdea
    (toată lumea o vedea).
    * http://www.versuri.ro/versuri/jlmed_ada+milea+plai+manea.html

    pps: tai bilete? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi convine soluţia cu geam mat, pentru că vreau lumină în baie şi vreau şi să îmi văd stejarul din faţa casei.
    Ştiu reclama, cam aşa ceva se întîmplă şi la mine.
    Dacă e vorba de melodii tematice, îţi recomand http://www.youtube.com/watch?v=s2IftbpU0jI iar pentru bilete, nu ştiu... vorbeşte cu vecinul! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu-mi plac chestiile programate, asa ca la naiba cu vecinul. sprijina-ti un oblon peste fereastra lui

    fereastra e orientata catre apus? :D

    ok, pace!
    si o dedicatie: http://drawforjoy.wordpress.com/2009/12/09/christmas-tree/

    RăspundețiȘtergere
  7. planteaza un copac stufos in fata ferestrelor vecinului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Miju + anonim: Fereastra mea este spre sud-vest. Aştept să crească ramurile stejarului să-i acopere geamul, problema este că primăvara îi cad frunzele. Soluţia doi este că l-am rugat pe un nene să îmi împletească nişte panouri din nuiele, pe mărimea geamurilor, le am, dar îmi lipseşte ajutorul calificat să le prindă pe nişte stîlpi de lemn să le pun în dreptul ferestrelor... ce probleme am şi eu!!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. sudvest e buna perspectiva, ca stejarul are soarele aproape in spate catre asfintit. am citit(oare la tine?) ca stejarul face ghinda numai dupa 30 de ani de viata. sa vezi ce ghinda frumoasa o sa faca :)

    da, panouri de nuiele, foarte buna solutia, pe ele se poate urca, vara, o perdea de zorele. succes cu ajutorul calificat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stejarul are în spate casa vecinului. N-ai citit la mine chestia cu ghinda şi oricum, îţi pot spune că este falsă! Stejarul meu are 20 de ani şi face ghindă de anul trecut, e drept foarte frumoasă şi foarte multă anul acesta. La mine ai fi putut citi că stejarului meu nu îi cad frunzele toamna ci doar primăvara, toată iarna e plin de frunzele uscate, încă nu am aflat dacă este un lucru singular.
    M-am gîndit şi eu la soluţia de perdea vegetală dar nu cu zorele ci cu iederă sau viţă sălbatică, altceva nu va creşte în umbra casei vecinului.

    RăspundețiȘtergere
  11. nu e un caz singular, stejarului nu ii cad frunzele ca la toti oamenii... aaa, pardon, copacii. dupa cunostintele mele(limitate pana acum), e un stejar precoce :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Hey! Get a life!...:D...cui nu-i place ce vede la mine in casa sa nu se uite....i never hold back...mai ales cind e cald....:D...x

    RăspundețiȘtergere
  13. Generally speaking, I don't hold back either... guess my neighbours are bored with my body by now... :))... xOx

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena