Old Friends - Țapinarii

Anunțam cu cîteva zile în urmă o scurtă agenduță de evenimente numai bune pentru bucurat sufletul și pentru decuplat mintea de la rutina cotidiană. Am reușit să le bifez pe toate. Chiar dacă nu am ajuns la vernisaj, am văzut a doua zi expoziția lui Vitalie Butescu împreună cu copiii, cred că ei s-au bucurat mai mult de posibilitățile oferite de spațiul expozițional din subsolul Bisericii Catolice, numai bun de hîrjonit printre arcadele vechi. Pe măsură ce voi primi fotografii, le voi posta.
Astăzi, vă voi povesti despre concertul Țapinarii, de aseară, din Old Friends. Aici, mulțumită lui Cosmin, am avut aparat de fotografiat, mi l-a împrumutat pe al lui, înțelegînd că sînt în pericol să intru în fibrilație fără mărturii foto. Recunosc că nu îi ascultasem prea mult înainte, dar fiindcă o bună prietenă este fan Țapinarii (unul dintre cei doi fani declarați, prezenți la concert, îi vedeți pe amîndoi împreună cu membrii trupei în colajul de mai sus) n-am putut să ratez evenimentul. A fost o surpriză plăcută, două voci ce se completează foarte bine... una joasă, adîncă, cealaltă subțire, înaltă, mai puternică. Nu sînt critic muzical așa că nu voi insista pe calitățile acustice sau melodice, vă spun doar că mi-au plăcut mult și pentru cum sunau două voci și o chitară, și pentru texte, și pentru atmosfera creată de Cosmin Covei și Adrian Tănase. În stînga sus îi vedeți alături de Andreea și Pușa, doi dintre cei trei "Old Friends", care au pornit această puțin afacere, mult mîini întinse și inimi deschise cu drag pentru prieteni vechi și pentru viitori prieteni.

Bineînțeles, după concert s-a lăsat cu chef, dans pînă la ore mici, din nou multă muzică bună și oameni fără fițe, frumoși nebuni ai marilor orașe... (nu ai lui Fănuș Neagu, ai Sibiului).

Și în final, o mostră din ce cîntă Țapinarii:



P.S. Nu am uitat, i-am întrebat pe băieți ce culoare are piticul din "Sunt fericit"... mi-au răspuns inițial că este mov... văzînd că insist totuși că s-ar putea să fie albastru, Cosmin Covei mi-a răspuns foarte înțelept și diplomatic... piticul este așa cum îl vede fiecare...
P.S.2 Cu voia tatălui său, am inclus în colaj figura celui mai tînăr participant la concert, Tudor cred că îl cheamă, o figură de băiețel.

Comentarii

  1. Hihi...f dragutz concertul de aseara al celor 2 tapinari...dar de nerecomandat femeilor fara simtul umorului sau feministelor extremiste ptr care orice aluzie misogina e un capat de tara :))
    Au cantat toate piesele pe care le stiam (putine, recunosc, avand in vedere ca eram unul din cei 2 fani declarati :))), au avut si momente de stand-up comedy la care chiar am ras cu pofta...pe scurt, au contribuit la o seara de sambata f reusita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Așa zic și eu... și mai zic că ar trebui să ne bucurăm că nu eram și eu fan declarat Țapinarii... că altfel nu mai înțelegeau nimic cei din jur din concert... că aș fi cîntat eu o dată cu ei... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de poze si pe aceasta cale. Eu am dus cel mai mic sustinator, a fost la trei concerte pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu plăcere. Să știi că am fost foarte tentată să includ în colaj una dintre pozele cu fiul tău, era un dulce și chiar era cel mai mic susținător. Mi-a fost frică să nu vă supărați cumva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fara probleme, da sa nu vina protectia copiilor numai :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum că am voie, am inclus în colaj și poza celui mic, Tudor, nu?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena