Grătar la găleată și lighean

Frumos tare astăzi afară... sună Alina că vine să grătărim ceva... lemne ai? am, cum să nu... că pe mama a apucat-o frenezia astă toamnă și a drujbuit cu vecinul mai mulți pomi care erau ei în plus sau în uscare accelerată! Stabilim noi ce și cum va fi în meniu... toate bune și frumoase.
Înainte să vină zic eu că ies să văd ce mai face grătarul respectiv, că știam că e pe ducă... dar nici chiar așa... nu mai avea fund, era tot mîncat de rugină, cînd îl iau să văd cum l-aș putea petici... dezastru total... s-a desfăcut ca domino-ul... a dat cu virgulă.
Cum m-au făcut ai mei fată descurcăreață, mă uit eu prin bazarul care este curtea mea să văd ce seamănă cu ceva utilizabil și am venit cu soluția: una bucată găleată de metal în care se așează frumos una bucată lighean... pe care vine grătarul!!! Evrika! A rezultat instalația de mai sus!
Probabil că ar fi coșmarul tipului de culoare de pe Euphoria, care era maestru șef grătargiu, dar a mers... și am făcut noi piept de pui și mititei și ciupercuțe cu brînză... să te lingi pe degete... sîc, na!!!

Comentarii

  1. :)) Ingenioasa mai esti, tu draga! Postul asta imi aduce aminte de primul nostru gratarel de la Sopa, cand le-ai dat clasa baietilor cu iscusinta ta in ale grataritului. Nu stiu insa in ce masura si-au simtit ei amenintata pozitia de "maestru sef gratargiu" ca pareau destul de incantati de suplimentarea timpului alocat activitatii lor de baza...nu zicem care :D
    Dar un licar de invidie tot am vazut eu in ochii lor cand au gustat din minunatiile alea de carnuri...yummyyy

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc, mulţumesc... dau o sambuca!!
    Şi mie mi-e dor de un grătărel pe coclauri... pînă atunci ne descurcăm şi prin curticica respectivă.
    Eu din expediţia la Şopa îmi aduc aminte mai cu mîndrie că am reuşit să fac focul în sobe, cu lemnele alea umede :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena