Elefantul thailandez

V-am povestit în mai multe rînduri despre colecția mea de mini-elefanți, cumpărați/primiți de pe unde ajung eu, mama, prietenii.
Ieri, am primit un nou elefant, frumos-frumos, de la Sabina, mă simt recunoscătoare atunci cînd prietenii prietenilor devin prietenii mei și se gîndesc atunci cînd pleacă undeva la mine! Arătîndu-i, tot ieri, etajera cu elefanți și încercînd să i-i prezint, am constatat că nici nu mai știu fiecare de unde este, mai ales în cazul celor (mulți) cumpărați de mama mea de prin țările vizitate. Îmi propun, din nou, să le fac un inventar... cu fotografii și locul de baștină, nu de alta dar memoria mea oricum e pe ducă, în cîțiva ani nu voi mai ști nici atît!
Și, pentru că am fost motivată de primirea micului elefant să văd cum și dacă trăiește în Thailanda, vă spun și vouă cîteva lucruri aflate de la tovarășul gugăl: elefantul este animalul național al Thailandei, specia existentă aici este, firește, cea asiatică (sub-specia indiană). Din păcate, ca peste tot în lumea asta, sînt tot mai puțini elefanți, în 2007 estimările arătau 3.456 în captivitate și aproape 1.000 în sălbăticie, de la un total de 100.000 la începutul secolului trecut. Elefantul este al patrulea semn în zodiacul thailandez. Mi-ar fi plăcut să fiu în zodia lui dar, dacă am înțeles eu bine, potrivit zilei în care m-am născut, sîmbăta, aș fi sub semnul tigrului. Nu-i nimic, tigrii nu mă apuc să colecționez! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena