Premiile zilei

Nu m-am prea lăudat pe aici cu noul meu statut de pieton, respectiv pasager de autobuz exclusiv. Asta de luni, de cînd am constatat că îmi înghețaseră portierele mașinii, nici gînd să le mai pot deschide. Pentru că mi-a fost mai comod să zic: fatalitate! și să iau autobuzul în fiecare dimineață în loc să mă agit cu apă fiartă, spray-uri, foen... mașinuța încă zace în aceleași condiții, între timp și înzăpezită.
Această situație îmi dă mie ocazia să fac sport dimineața, în condițiile în care invariabil ajung să iau la întoarcere autobuzul 10 de la stația McD, pe principiul sănătos că mai bine merg decît să stau pe loc în stația de pe Șaguna. Pe lîngă sport, fac și tot soiul de constatări la prima oră a dimineții și m-am gîndit să acord și niște premii onorifice:
1. Premiul Lopata de Căcat (a se scuza limbajul licențios) se acordă pentru cel mai necurățat trotuar celor de la Polsib. O adevărată aventură acolo.
2. Premiul Pluș cel Fericit, pentru cea mai veselă și drăguță ținută din autobuz, se acordă unei tanti necunoscute, ce coboară la școala 10, am văzut-o la fel îmbrăcată și ieri și astăzi: buți negri cu portocaliu acoperiți de jambiere tricotate în toate culorile, blugi negri, haină piele întoarsă zmeurie căptușită cu blăniță, cordeluță subțire roz, cu fundiță. Avea o vîrstă incertă, putea fi și de vîrsta mea dacă judecam după față, oricum, am apreciat pata de culoare, cu o zi în urmă stăteam și priveam în autobuz: vreo 15 oameni, exclusiv  în haine negre și accesorii asortate, cu negru, firește, zici că mergeam în vizită la familia Adams, pînă și eu eram în maro și negru (cu geaca călduroasă maro a lui Radu pe mine), mi-am acordat totuși o mini-bulină roșie pentru mănușile fucsia. :)
3. Premiul Micul Indecis, pentru cum circulă autobuzele Tursib. Azi am venit pe jos, am luat niște mărunțișuri de la Lidl, știam că am autobuz peste drum, undeva la 8:17 minute, am fost super rapidă, autobuzul a venit la 8:06, l-am prins! Acum stau și cuget: era cel care trebuia să vină la 8:56 și a întîrziat sau cel de 8:17 care a trecut mult mai repede, la 8:17 intram în casă deja. Oricum, șoferul a făcut și pauză la cafeneaua de la bloc să își ia o cafea, autobuzul cu motorul pornit, eu singurică în autobuz, ieri a oprit la Ramo în aceleași condiții.
Și, în final, un premiu pe bune, primit de subsemnata de data asta, pentru că am dat curs provocării Dianei Ribana de a spune ce obiecte vestimentare sau accesorii colecționez. Și i-am scris despre vestele vechi, pe care le port în diverse ocazii și de care sînt foarte mîndră. Motiv pentru care acum sînt foarte entuziasmată de excursia plănuită mîine la evenimentul Redd's Winter Collection, la București, unde sînt sigură că voi întîlni mulți oameni minunați!

Comentarii

  1. Pot prelua?
    Lopata cu Cacat pentru spitalul militar (ieri dimi - adica la 8 fara, cand lumea isi permite sa mearga la servici - ca sa nu zic ca foloseste trotuarul) - La 9 deja curatau o gramada de oameni. Degeaba eu trecusem.
    Plus Fericit - nu se acorda
    Micul Indecis - aceluiasi Tursib acum intr-o dimi: cel de 01 nu trecuse (ca eram eu in statie) si la 06 a sosit, desi urmatorul pe lista era de 11 minute - exact aceeasi dilema si la mine: a intarziat primul sau a venit prea repede celalalt?
    Adaug Lopata cu miere si lapte - pentru tanti care in aceeasi dimineata cu spitalul militar, dadea vesela la lopata sa curete trotuarul pe acelasi Bd Victoriei.
    Ma intreb daca pe Balea se dau lopeti - cu lapte sau cu cacat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineînțeles că poți prelua! E trist totuși că avem experiențe negative similare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena