In Time

Parcă nu v-am mai recomandat de mult un film. Ăsta (In Time, sursa foto) l-am văzut ieri, eu am aflat de el pentru că m-a întrebat Carmen cum îl găsește, l-am căutat pentru ea tot pe site-ul ăla cu filme pe care mai bîntui.
Povestea e interesantă: undeva în viitor, oamenii sînt programați să trăiască bine mersi pînă la 25 de ani, aici, stop joc de-a îmbătrînitul, oamenii rămîneau cu aceeași înfățișare (forever young), atît că o dată cu asta pornea și lupta contra-cronometru, fiecare minut trăit în plus se cîștiga prin muncă/furt/jocuri de noroc/cadou, cu un an de grație să te dumirești de unde te-a lovit bomba! Și nici gînd de "Opreşte, Doamne, ceasornicul cu care ne măsori destrămarea..." Asta pînă ce eroul principal (interpretat de Justin Timberlake), ajutat de moștenitoarea unui imperiu al timpului (Amanda Seyfried), nu încearcă să schimbe ordinea lucrurilor, asumîndu-și rolurile de haiduci moderni.
Intrigant subiectul, atunci cînd am citit că este scris și regizat de Andrew Niccol, cel care a scris scenariul pentru Truman Show, mi-am mai explicat niște lucruri. Se pare că A.N. are niște obsesii destul de îndreptățite pentru cum evoluează manipularea, globalizarea și anihilarea individului de către marile corporații.

Off-topic: Astăzi a venit nenea de la Romtelecom să își ia înapoi modem-ul provizoriu cu beculețe albastre și să îl instaleze pe cel de drept. Ce culoare credeți că au beculețele celui nou??? Ați ghicit, nu??? VEEERZIII!!! Și nici măcar nu l-am ales eu, dar a venit cu dedicație, cred!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena