Din învăţăturile lui Arin către maică-sa...

Cei care aveţi copii şi mă gîndesc că şi ceilalţi puteţi înţelege nevoia mea de a povesti despre isprăvile, poveştile, visele picilor mei. Se pare că, cel puţin la partea de discurs, Arin este diferit oarecum de Radu, în sensul că se exprimă mult mai des şi mai cuprinzător. Eu aleg să le mai scriu aici, sper să rămînă cumva stocate, va trebui să îmi fac un back-up, pentru că peste ani, sigur ne va face plăcere, mie şi lor, să ni le amintim.
Mama respectivă nu e tocmai de acord cu asta, mai ales cînd vine vorba despre teme, şi învăţătoarea mai strîmbă din nas, dar nu-mi fac probleme pentru că e destul de încuiată uneori. Azi vine maică-mea să îl "pîrască" pe Arin cum că iar a scris ceva prea liber pentru şcoală. Avea două teme: Singur acasă şi însuşirile învăţătoarei (cu care nu vă plictisesc) şi cele ale mamei (aka ale mele).
Ce visează Arin să facă în lipsa mea (îi las şi greşelile de ortografie, i-am spus să şi le corecteze mîine, cu astea n-am putut fi de acord):
"Mama a plecat de acasă şi mă urc în copaci, pe bări, mă dau în hamac, mă urc în pod, sar pe canapea, fur fierătani, mă joc jocuri video pe calculatorul lui mama, dorn în pat, stau la masă şi mănînc tot din frigider şi sar pe magazie."
Oi fi eu mai dusă, dar mie nu mi se pare nimic nelalocul lui, oricum face o parte din lucrurile astea, chiar mi se par normale pentru un copil şi nu văd de ce nu le-ar scrie şi pentru şcoală, că doar n-o să zică că face teme non-stop, se închină la icoane (deşi şi asta face) toată ziua sau mai ştiu eu ce.
În continuare, cum mă vede fiu-meu, al naibii ce inteligenţă emoţională are, n-a scris nimic să nu se potrivească:
"Însuşirile mamei sînt: încăpăţînată, tristă, veselă, directă, răsfăţată, iubitoare, neastîmpărată, prietenoasă, curajoasă, hotărîtă."

Comentarii

  1. Ce frumos, Cristi! Super raspunsuri. Totusi, nu-l lasa singur prea des. Sau macar goleste-i frigiderul inainte :))

    RăspundețiȘtergere
  2. imi cer scuze, dar trebuie sa intervin!! Honey, tu nu asculta ce se spune mai sus!...partea aia cu "prea des" ...tu trebuie sa inveti mai intai sa-l lasi singur si apoi ajungem noi si la "prea des". De asemenea, tu umple frigiderul mereu pana la refuz...urmand tot principiul de mai sus "mai intai sa invatam sa..." :)))))))
    sa ma scuzati, dar eu imi doresc ca bakuganii sa plece cu nevestele respective la casele lor (cand o veni vremea) :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Ade, după cum se revoltă şi GG mai jos, problema este că nu am încă curajul să îi las singuri acasă, pe principiul de largă răspîndire al drobului de sare. Iar cu frigiderul... aştept cu interes să îl golească, Arin este mofturosul familiei aşa că mai mult se laudă cu... ce ţi-aş face de te-aş prinde! :)
    Honey, s-a notat! :D Lucrăm la asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma dau si eu cu parerea, ca la sfaturi... putini ma intrece...
    "sar pe magazie" - asta m-a dat pe spate! rad de una singura, incercand sa imi imaginez copilul topaind ca un tap logodit pe o magazie cu un acoperis din tabla... bocanind de sa rasune intreaga vecinatate... si babele din vecini zicand: iar i-a lasat vecina pe copii singuri :))
    In alta ordine de idei: doamna invatatoare ar trebui sa INVETE dansa sa nu 'verifice' continutul ideatic al compunerilor. copiii au fantezie care trebuie lasata sa zburde. dansa sa se rezume la "s-a" vs "sa", "sau" vs "s-au", sa explice de ce "bare" si nu "bari" etc. Cred ca asta ar fi mai degraba treaba ei. Apoi, copilul poate sa scrie si ca mama lui e tata... sau ca mama e pilot de curse si tata e balerin... Conteaza? Daca a scris corect si in limitele bunului simt (evident)...
    Ma intreb, cine l-o fi apostrofat pe Eminescu cand a scis ca luceafarul a coborat pe pamant?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Orin, pe undeva te cred adepta vorbei 'if you love him, set him free;[if he loves you back, ...]' :D

    @Beejooz, n-avem noi parte de invatamant laic, d-apoi unul formatoriu pe creatie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh... aia inseamna ce am vrut eu sa zic? prea sforaitor... am obosit

    RăspundețiȘtergere
  7. Phiii, Miju, vorba Monikăi... ce-ai mai zis-o cu învăţămîntul... ! :))
    Monika, să ştii că magazia e chiar cu acoperiş de tablă şi la stradă... numai bună să fericească babele :))
    Mă bucur că sîntem de aceeaşi părere şi în privinţa a ce ar trebui să verifice învăţătoarele la şcoală. ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena