Feeric Fashion Show 2010

Pentru ca astazi a fost ziua lui Radu si am avut cumparaturi, curatenie de facut, musafirii apoi, casa plina, n-am apucat sa va povestesc cum a fost aseara la cea de-a treia editie a Feeric Fashion Show, prima editie la care am fost si eu. Am vazut prezentarea de la o masa rezervata pe terasa Old Friends, (normaaal!!!), inarmata cu bluza, pull-over, geaca, fustita, colanti, cizme si doua perechi de sosete... baba Dochia in disguise, dar trebuia, ca la frigurile din ultima vreme nu ma mai joc!
Pentru mine show-ul de aseara are doua aspecte: unul legat de staging, scenografie, lumini, muzica, productia in sine, si aici pot spune ca Mitichi a facut o treaba foarte buna. De mare efect podiumul pe care au defilat modelele, paralel cu Podul Minciunilor, suspendat deasupra strazii, cred ca se puteau scoate niste gaselnite fotografice de mare exceptie, astept cu nerabdare sa vad si alte fotografii publicate pe net, ale mele sint de proasta calitate, inca defilez cu aparatul meu obosit. Mi-a placut mult si ideea de a avea momente de muzica live pe care sa defileze manechinele, Iulia Constantin (o stiti de la serile de karaoke din Imperium, Oldies) a cintat excelent in timpul prezentarii Triumph.
Cea de-a doua parte a productiei de ieri o reprezinta colectiile in sine. Aici voi face o trecere in revista sumara: in deschidere, colectia sibiencei Antonia Giurgiu, destul de ok, dar se vede lipsa unor croitori de calitate, Lucian Rusu apoi, cu o serie de tinute de inspiratie multipla (Maramures-meeting Ireland-meeting the army-meeting the zoo), am remarcat atentia elaborarii, cred ca promite mult pe partea de scenografie, partea teatrala acoperita cu brio (eventual intr-unul din spectacolele lui Radu Afrim), amindoi studenti la universitatea sibiana. Ca un minus aici, textul prezentarii cu pretiozitati de genul "androgin opulent", s.a., imi pare rau ca lipsa lecitinei ma impiedica sa reproduc mai multe.
A urmat prezentarea Triumph, o chestie corecta, lenjeria lor imi place, fetele s-au descurcat sumar imbracate pe frigul respectiv si la inaltime, asa ca nu le mai critic foarte tare pentru mersul cel putin ciudatel pe podium.
Colectia care mie mi-a placut cel mai mult este cea a surorilor Anca si Silvia Negulescu, din Iasi, bine structurata, unitara, cu taieturi inspirate si croiul si realizarea pe masura. Si-au gasit sursele in Marrakech, asa ca au avut o paleta de nisipuri si ocru, au declinat ceva din vesmintele zonei, o colectie cit se poate de purtabila, oscilind ca lungimi intre foarte scurt si lung, maturind pamintul. Din nou, regret calitatea fotografiilor mele, v-ati fi putut face o idee mai buna.
Seara s-a incheiat cu o serie de tinute de seara semnate Agnes Toma. Mda... ce sa va spun, materiale fluide, frumoase, dar nu m-a surprins cu nimic in croi sau design. A fost dragut sa vad matasurile fluturind in bataia vintului sau a ventilatoarelor, nu mi-e foarte clar, dar cam atit!
Foarte frumosi au fost cei doi norisori de fluturasi multicolori, raspinditi peste piata la finalul show-ului! Am asteptat cuminte sa se aseze si pe masa noastra... Una peste alta, astept cu interes Feeric Fashion Show 2011!!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena