Papa de duminică

M-am mai lăudat eu cu orezul cu midii, ieri am încercat o variaţiune a reţetei de pînă acum, luată tot de pe net:
- am fiert midiile congelate în apă cu o cană cu vin şi sare;
- separat, am făcut orezul cu bob lung, după metoda mea clasică: pe plită, în vas de yena, o cană de orez, trei de apă, ulei, vegeta, lăsat să fiarbă fără să îl amestec pînă se evaporă toată apa;
- sosul pentru midii: o bucăţică de unt, o cană cu vin, o mînă de pătrunjel verde tocat (proaspăt adunat din seră), şofran şi puţină apă din cea în care au fiert midiile;
- am pus sosul peste midiile scurse şi le-am mai ţinut puţin pe foc;
- le-am amestecat cu orezul.
În paralel, Gabriela a făcut o salată super bună: salată creaţă, telemea de capră, ceapă verde, la care a adăugat un sos yummy: a fiert într-un ibric ulei de măsline, cu muştar dijon şi miere, a ieşit să te lingi pe degete, respectiv pe farfurii...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Anotimpurile și igiena

Maratonul de fotografie 2024

Phoenicurus ochruros... sau cum am scăpat de o obsesie